USB-C-programInlocuire-cover

Un nou program de schimb Apple, pentru cablul USB-C de încărcare

#Noutăți
2016. 02. 16.

Datorită unor erori de proiectare a cablurilor de încărcare pentru MacBook-ul lansat anul trecut, Apple a hotărât să lanseze un program de înlocuire al acestora. Cablurile afectate de aceste defecte pot face MacBook-ul să nu se încarce deloc sau să se încarce cu intermitență.

Apple înlocuiește gratuit cablurile care fac parte din seria cu defecte cu unele reproiectate. Se înscriu pentru acest program și cablurile USB-C vândute separat ca accesorii de încărcare.

Pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a verifica dacă cablul pe care îl dețineți se înscrie în programul de schimb sunt următorii:

Identificați dacă cablul face parte din programul de schimb. Cablurile despre care vorbim au inscripționate pe ele: “Designed by Apple in California. Assembled in China.”. Noile cabluri, reproiectate, au în continuarea acestei inscripții și un număr serial. Aveți mai jos două imagini care ilustrează inscripțiile de pe cele două modele de cabluri.

Cablu cu defect de proiectare
Cablu cu defect de proiectare
Cablu reproiectat
Cablu reproiectat

După ce ați identificat dacă cablul dumneavoastră se înscrie sau nu în programul de schimbare localizați un centru de service autorizat Apple (sau orice magazin iSTYLE*) pentru înlocuire.

Cei de la Apple mai notează pe pagina dedicată acestui program câteva informații adiționale:

Acest program Apple nu extinde acoperirea garanției standard a MacBook-ului.
Dacă credeți că ați achitat deja o sumă pentru o înlocuire datorată acestei probleme, contactați Apple pentru restituirea sumei.
Programul acoperă înlocuirea cablurilor de încărcare USB-C afectate până pe 8 iunie 2018.

*Magazinele iSTYLE sunt puncte de colectare pentru service. Puteți aduce cablul care se înscrie în program, el va fi expediat către service și în momentul în care sosește cel nou vă anunțăm pentru a veni să-l ridicați.

sursa: Apple