imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un MacBook salvează viața proprietarului


Acum câteva zile a avut loc un atac armat la aeroportul Fort Lauderdale în Florida. Au fost câteva victime și mai mulți răniți. Unul dintre supraviețuitori susține că viața i-a fost salvată de propriul MacBook care a oprit glonțul.

Un fost soldat de 26 de ani, originar din Alaska, a deschis focul vineri 6 ianuarie în aeroportul internațional Fort Lauderdale-Hollywood, în apropiere de Miami. Cinci persoane și-au pierdut viața și mai mulți răniți au fost spitalizați. Steve Frappier, unul dintre răniți îi poate mulțumi MacBook-ului său că i-a salvat viața.

Esteban Santiago, acesta este numele atacatorului, a deschis focul după ce a ieșit din toaleta aflată în apropierea zonei de ridicare a bagajelor. Frappier, care se afla în acea zonă, s-a culcat la pământ pentru a se proteja atunci când a auzit focurile de armă. Atacatorul însă a tras focuri și asupra sa, dar din fericire spatele lui Frappier era protejat de rucsacul său astfel că a simțit doar o lovitură puternică, despre care a crezut inițial că ar fi fost cauzată de căderea unui bagaj de pe banda  transportoare peste el.

Investigarea FBI, care a urmat evenimentului, în cadrul căreia a fost analizat și ghiozdanul lui Frappier, a relevat faptul că glonțul nu l-a omorât pe acesta cel mai probabil datorită faptului că MacBook Pro-ul său l-a încasat.

De la stânga la dreapta, Frappier și MacBook Pro-ul său care i-a salvat viața

De la stânga la dreapta, Frappier și MacBook Pro-ul său care i-a salvat viața

Ghiozdanul mi-a salvat viața. M-am culcat la pământ cu ghiozdanul în spate și am stat într-o poziție astfel încât atunci când s-a tras asupra mea … glonțul a ricoșat.

Am simțit că m-a lovit ceva în spate. Doar mai târziu, când m-am dus la baie să văd dacă am fost rănit, am văzut că glonțul a intrat în ghiozdan și a lovit laptopul, mai târziu când le-am dat ghiozdanul celor de la FBI pentru investigații, ei au găsit glonțul în buzunarul ghiozdanului.

Cei de la FBI au confirmat, în urma cercetărilor efectuate, că glonțul de 9mm a fost tras din arma atacatorului, confirmând cele bănuite de Frappier. Raportul balistic care a urmat, a arătat că glonțul a atins în primă instanță ecranul, apoi prin carcasa de aluminiu a ajuns în baterie, pentru ca apoi să iasă prin ventilația portabilului. Au confirmat astfel faptul că Frappier îi datorează viața laptopului său, care dacă nu ar fi oprit glonțul, acesta i-ar fi intrat cu siguranță în spate.

https://www.youtube.com/watch?v=wE0RGJnLod8

Evident, asta nu înseamnă că MacBook-urile sunt anti-glonț. Există mulți factori foarte importanți care-și au rolul lor în astfel de situații. De la unghiul sub care glonțul intră, până la faptul că Frappier nu avea ultimul model din 2016, ultraslim.

Totuși este incredibil de ce lucruri depinde uneori viața noastră …

sursa: 9to5mac

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!