imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un iCloud Calendar fără spam? Iată soluţia


Mulți utilizatori Apple s-au plâns de primirea unor invitații false în aplicația Calendar. Există mai multe soluții posibile pentru rezolvarea problemei, iar astăzi vă vom prezenta o modalitate simplă și eficientă.

Primirea de mesaje de tip spam în Aplicația Calendar reprezintă o problemă de ceva vreme încoace, întrucât nu există încă o soluție oficială, așa cum se întâmplă în cazul email-urilor spam pe care le putem filtra automat destul de ușor. Să începem cu vestea proastă: încă nu există o soluție oficială. Vestea bună: există totuși o modalitate eficientă de a scăpa de ele.

Problema de bază este aceasta: există două reacții posibile atunci când primim o invitație la un eveniment, fie o acceptăm, fie o refuzăm. Refuzând invitația, alegerea logică la o primă vedere, nu rezolvăm de fapt nimic pentru că nu există nicio garanție că nu vor urma alte invitații similare. Mai mult, din moment ce expeditorul primește o notificare care îl anunță dacă ai acceptat sau nu invitația, practic îl anunți că a descoperit un cont activ, transformându-ți contul într-o țintă.

O posibilă soluție la această problemă este crearea unui calendar separat cu toate invitațiile nedorite primite, și apoi ștergerea calendarului pentru a evita un eventual răspuns. Soluția este eficientă, însă rămâne de rezolvat o altă problemă: parcurgem întregul proces al mutării invitației și al ștergerii acesteia de fiecare dată când primim una sau așteptăm să strângem mai multe. Așteptând, ar trebui să vedem notificarea către eveniment ceva vreme.

Până când Apple va crea o soluție oficială, există un mod neoficial de a rezolva și această problemă,. Sistemul se bazează pe faptul că este mai simplu să ștergi sau să filtrezi email-uri decât evenimente din calendar. Practic, trebuie să transformăm o problemă mare într-o problemă mai mică.

    • Primul pas este deschiderea iCloud.com, și autentificarea cu un Apple ID și parola corespunzătoare.
    • Dă click pe icon-ul Calendar din dashboard.
    • Dă click pe icon-ul din colțul din stânga sus, și alege opțiunea “Preferences” din meniul pop-up.
    • Navighează până la tab-ul advanced, și modifică secțiunea “Receive event invitation as” (Primește invitațiile ca), din submeniul “Invitation” (Invitație) de la “In-app notifications”(Notificări în aplicație) la “Email to [your email adress]”(Email către [adresa ta de email])
  • Dă click pe butonul “Save” (Salvează) și gata.

Astfel, toate invitațiile la evenimente vor fi trimise prin email în loc să apară ca notificări în aplicația Calendar. Invitațiile nedorite vor fi mult mai ușor de șters, și modificând unele opțiuni, acestea pot fi filtrate în mod automat. Atenție să nu filtrezi invitațiile utile.

sursa: iMore

AWS3_curele
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!