imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un fişier video corupt poate bloca dispozitivele iOS


Un fişier video corupt cu extensia .mp4 primit sub formă de link, odată deschis cu Safari, poate crea un loop care va bloca orice device cu iOS în câteva secunde. La o primă vedere, fişierul pare un banal video, însă, după deschiderea sa în browser, loop-ul va continua să ruleze consumând memorie până la blocarea completă a sistemului.

După cum se poate observa din video-ul realizat de The Verge, primele indicii ale încetiniri bruşte a sistemului vor apărea de-abia la 10 secunde de la încheierea vizionării, urmând o îngheţare completă a ecranului, care nu poate fi remediată prin apăsarea butonului Home.

Eroarea depistată acum există în cadrul sistemului de 5 ani, dar este mai degrabă incomodă decât periculoasă, pentru a recupera funcţionalitatea aparatului fiind necesară doar o resetare completă a sistemului prin apăsarea simultană, timp de câteva secunde, a butoanelor Home şi On.

Eroarea afectează şi aparatele cu iOS 5 (iPhone, iPad, iPod), şi, din păcate, este greu de prevenit, întrucât link-ul poate fi uşor ascuns cu ajutorul unui serviciu de scurtare a URL-ului. Problema pare să fie legată de utilizarea browserului Safari şi va fi probabil remediată la următorul update al sistemului. Până atunci, evitaţi accesarea link-urilor suspecte şi folosiţi Hard Reset dacă sistemul se blochează în urma accesării unui video cu Safari.

Morala acestei povești? Nu este nici una. Astfel de lucruri se întâmplă mereu. Apple va rezolva problema, cel mai probabil, în următoarea actualizare. Până atunci, fiți precauți și nu deschideți link-uri ale căror adrese se termină cu .mp4 fără un motiv serios.

sursa: The Verge, 9to5mac

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!