Emoji-cover

Un emoji a primit titlul de “Cuvântul anului”

#Noutăți
2015. 11. 17.

Pentru prima dată cei de la Oxford Dictionaries au numit “cuvântul anului” o pictogramă emoji. Este vorba despre cea denumită oficial “Face with Tears of Joy”.

tears-of-joy-emoji

În acest an cei de la Oxford University Press au încheiat un parteneriat cu SwiftKey pentru a analiza statisticile legate de utilizarea celor mai populare emoji-uri de pe glob. Acesta a fost a ales întrucât a reieșit că este cel mai folosit emoji la nivel global în 2015. Cei de la SwiftKey au stabilit că acest caracter a reprezentat 20% din totalul emoji-urilor folosite în UK în 2015 și 17% din cele trimise în SUA. Asta a reprezentat o creștere de la 4% și respectiv 9% în anul 2014. De altfel chiar și cuvântul emoji a înregistrat o ascensiune similară spectaculoasă acest an. El a fost introdus în limba engleză în anul 1997 iar în 2015 rata lui de utilizare a crescut de peste trei ori fată de anul precedent conform datelor Oxford Dictionaries Corpus.

emoji-frequency

Cel mai probabil, desemnarea titlului de “cuvântul anului” acestui emoji este și o urmare a unui an plin de evenimente pentru popularele pictograme. De la lupta studiourilor Sony Pictures Animation cu alte două studiouri pentru a obține drepturile pentru un film bazat pe emoji-uri, la introducerea unei serii de noi pictograme în iOS 9 și la lansarea de către cei de la EmojiWorks a unei tastaturi cu caractere emoji pentru OS X, iOS și Windows 10.

emojikeyboard

Cuvântul emoji este împumutat din japoneză și este o combinație de două cuvinte: “e” de la imagine și “moji” de la literă, caracter.

Cei de la Oxford Dictionaries au realizat și un scurt clip video în care ilustrează ce s-ar întâmpla dacă am folosi emoji-urile în realitate. Evident este vorba despre un pamflet.

sursa: Cult of Mac, Oxford Dictionaries