iOS-10-Control-Center-concept-cover2

Un concept inedit al Control Center-ului

#Noutăți
2016. 02. 29.

O foarte utilă adăugire pe care iOS-ul a primit-o, în anul 2013, a fost Control Center-ul. Mulți dintre noi, printre care mă aflu și eu, îl folosim zilnic. Designer-ul britanic Sam Beckett a realizat un film foarte interesant în care prezintă conceptul unor posibile extensii ale Control Center-ului iOS.

Control center iOS 7
Control Center iOS 7

Cu toții așteptăm anunțarea noului iOS la WWDC în vara acestui an. Până atunci însă, Sam Beckett propune noi funcționalități pentru Control Center. Deși cel mai probabil Beckett a realizat totul din pasiune, atât conceptele pe care le propune, cât și realizarea filmului de prezentare sunt în linia Apple: elegante, curate, frumoase și, nu în ultimul rând, utile și inteligente.

Conceptele propuse sunt, în general, funcționalități solicitate deja și de alți utilizatori. În primul rând, britanicul propune introducerea posibilității de a repoziționa butoanele de control după dorința și prioritățile fiecăruia. De asemenea, este prezentată o soluție prin care se oferă posibilitatea utilizatorului de a înlocui unele controale cu altele pe care el le găsește mai utile. În plus, este adăugată și utilizarea 3D Touch în Control Center, funcționalitate care ar permite accesarea facilă a diferitelor opțiuni disponibile. Tema “neagră” menită a personaliza atât Control Center-ul, cât și întregul iOS se numără printre propunerile originale ale designerului.

Vă recomand să urmăriți filmul propus de Sam Beckett – sigur veți regăsi printre cele propuse de acesta și unele funcționalități pe care vi le-ați dorit la rândul vostru.

sursa: The Verge