imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un cod PIN este mai util pentru protejarea datelor stocate pe un smartphone decât o amprentă. Cel puțin dacă ai probleme cu justiția din America


Protejarea conținutului telefonului cu un cod PIN pare mai puternică decât folosirea sistemului de recunoaștere a amprentei digitale. Cel puțin în America, unde un judecător a ordonat unei deținute suspectate că făcea parte din mafia armeană din Los Angeles să își pună degetul pe telefon pentru a-l debloca.

Los Angeles Times notează că, printr-o decizie a Curții Supreme, polițiștii puteau obliga o persoană reținută să ofere probe fizice precum amprente pentru deblocarea unui telefon, în condițiile existenței unui mandat de percheziție, dar fără ordinul unui judecător.

O serie de experți în drept contesta însă decizia și consideră că este nevoie de o dezbatere legată de furnizarea acestor date biometrice pentru deblocarea diverselor device-uri electronice, deoarece guvernul obține în acest fel acces la o mare cantitate de date personale și s-ar putea ajunge la o formă de autoincriminare.

În cazul mafiei armene, FBI dorea să obțină amprenta lui Paytsar Bkhchadzhyan, o femeie în vârstă de 29 de ani din LA, cu cazier judiciar, acuzată de furt de identitate, pentru deblocarea telefonului acesteia, un apărat iPhone.

Într-un caz diferit, care a avut loc în Virginia, un bărbat a fost acuzat că a încercat să sugrume o femeie în dormitorul său, care era echipat cu un dispozitiv de înregistrare video. Victima a susținut că este posibil ca încercarea de strangulare să fi fost înregistrată cu ajutorul telefonului mobil al bărbatului. Poliția a confiscat telefonul după ce a obținut un mandat de arestare, dar acesta nu putea fi deschis decât cu o parolă sau prin intermediul amprentei.

În 2014, un judecător a decis că bărbatul poate fi obligat să ofere amprenta pentru deschiderea telefonului dar nu și să spună care era parola. Argumentul judecătorului a fost acela că amprenta este ceva similar unei chei, în timp ce o parolă-care este memorată în minte-constituie dezvăluire de informații și este echivalentă cu depunerea de mărturie. Bărbatul a fost achitat în acest proces.

De notat că în cadrul procesului legat de mafia armeană judecătorul a dat avizul după doar 45 de minute, posibil din cauza faptului că, după 48 de ore de neutilizare, sistemul Touch ID de citire a parolei devine inutilizabil și are nevoie de introducerea unei parole.

În concluzie, dacă Paytsar Bkhchadzhyan ar fi folosit un cod PIN sau o parolă pentru securizarea telefonului său, justiția nu ar fi putut să o oblige să furnizeze informațiile poliției.

În discuție este Amendamentul 5, potrivit căruia niciun om nu poate fi obligat să se autoincrimineze. Dar date biometrice, precum amprentele, nu sunt memorate și pot, deci, să fie colectate.

Apple_store_fifth_avenue

În schimb, în cazul unui cod PIN, FBI a fost nevoit să cheltuiască un milion de dolari în cazul atacurilor teroriste de la San Bernardino pentru a debloca un iPhone, și nu este clar dacă metoda poate fi utilizată pentru deblocarea altor aparate.

surse: Los Angeles Times, The Next Web

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!