james_bond_daniel_craig_aston_martin_db5_1920x1080_21849

Un Aston Martin de 1 milion de dolari, cea mai scumpă achiziție realizată prin Apple Pay

#Noutăți
2016. 10. 26.

Utilizatorii Apple știu deja cât de folositor este serviciul Apple Pay atunci când vor să cumpere ceva din orice magazin din jurul lumii, fie că este vorba de cumpărăturile zilnice, de mâncare sau poate chiar de mașini. Și că tot am ajuns la acest capitol, tocmai a fost depășit recordul celei mai scumpe achiziții realizate cu ajutorul Apple Pay.

Un utilizator a folosit serviciul pentru a cumpăra un Aston Martin DB5 din 1964 în valoare de un milion de dolari, a anunțat casa britanică de licitații auto Coys of Kensington.
Casa de licitații susține că DB5 -ul din 1964, ca modelul folosit în filmul James Bond “Skyfall”, a fost prima mașină clasică ce s-a vândut prin intermediul social media. Tranzacția a fost finalizată pe Vero, o nouă platformă social media care permite comercianților să vândă direct către utilizatori prin intermediul feed-ului iar facilitatea prin care-ți împarți conexiunile în trei categorii: “prieteni apropiați”, “prieteni” și “cunoștiințe”; permite de asemenea o mai bună segmentare și adresarea a publicului țintă.

Mașina cumpărată este o raritate și înainte de licitație a fost complet restaurată. Se pare că persoana care a cumpărat mașina a folosit Apple Pay pentru că nu a vrut să o piardă, asigurându-se astfel că va ajunge la ea înaintea altor fani.

A fost foarte fericit să vadă mașina visurilor sale și nu a vrut să o piardă. A fost foarte determinat să fie primul, înaintea tuturor celorlalți, iar câteva zile mai târziu a apăsat butonul “cumpără acum” de pe Vero pentru a-și garanta achiziția.

After-the-iCloud-Fiasco-Will-you-Trust-Your-Wallet-to-Apple-Gallery-458291-3

În general, platformele mobile de plată de genul Apple Pay sunt folosite pentru achiziționarea de produse de pe Amazon sau la terminalele de plată din magazine, dar nu este un fenomen comun ca un utilizator să cheltuie mai mult de câteva sute de dolari folosind această platformă de plată.

priori_illustration_shopping_large

Apple Pay a fost lansat în urmă cu doi ani având următoarele componente cheie: efectuare de plați cu un singur click și autorizarea de plăți în aplicații. Ambele necesită hardware special sub forma unui senzor de amprenta, asigurând siguranța informațiilor referitoare la plăți.

apple-pay-e1421948572182-1940x1091

sursa: AppleInsider, Digital Trends