imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un Apple Watch a salvat viața unui constructor canadian


Pe lângă numeroasele sale funcționalități, Apple Watch-ul vă poate salva și viața. Un constructor de 62 de ani din Canada care se simțea rău a luat decizia inspirată de a arunca o privire la Apple Watch-ul său, gest care i-a salvat viața.

Bărbatul a suferit un infarct, iar faptul că device-ul i-a semnalat faptul că avea un puls crescut l-a determinat să meargă la spital și să rezolve o problemă de sănătate care, dacă ar fi fost amânată, ar fi fost fatală.

Dennis Anselmo a declarat pentru The Sun că „mă simțeam groaznic – ca atunci când ai o răceală foarte puternică. Am mai lucrat timp de 10 minute, dar până la urmă i-am spus colegului că trebuie să mă așez. Am stat un pic și voiam să merg acasă, dar am început să mă „joc” cu Apple Watch-ul. Îl aveam de două săptămâni și eram obsedat de verificarea pulsului. În general, aveam un puls scăzut, în jur de 50. Dar, când m-am uitat, era 210. M-am întors către colegul meu și i-am spus că am nevoie de o ambulanță”.

Când au ajuns la Dennis, medicii au constatat că acesta făcuse un infarct și l-au dus repede la spital.

Dennis Anselmo cu Apple Watch-ul care i-a salvat viața
Dennis Anselmo cu Apple Watch-ul care i-a salvat viața

Doctorii i-au spus lui Dennis că dacă mergea acasă și se întindea în pat, așa cum fac mulți oameni în situația lui, cel mai probabil ar fi suferit un al doilea infarct, mult mai serios, în cursul nopții.

„Cel de-al doilea infarct este, în general, cel care te omoară. Este o problemă comună”, a precizat Dennis Anselmo.

Dennis deține 35 de ceasuri, fiind un pasionat, iar în momentul în care a vrut să își mai cumpere unul (un Apple Watch), soția a fost sceptică și l-a sfătuit să nu o facă. Cu toate acestea, după infarct, femeia și-a schimbat părerea, zicând că „ceasul și-a meritat toți banii”.
Deși are o colecție impresionantă de ceasuri, din ziua în care Apple Watch-ul i-a salvat viața, Dennis nu le mai poartă pe celelalte.

Potrivit cultofmac.com, device-ul a salvat și alte persoane, inclusiv un adolescent al cărui ritm cardiac crescut, indicat de Apple Watch, a semnalat o posibilă afecțiune fatală în luna septembrie a anului trecut.

sursa: Cult of Mac, The Sun

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!