imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un apel telefonic între Trump și Tim Cook


Evident, subiectul a fost „Cum să aducem Apple acasă”. Dar ce ar însemna asta pentru noi? Ar fi mai bine dacă Apple ar produce iPhone-urile în Statele Unite sau ar trebui să rămână acolo unde este acum?

Relația dintre Trump și Apple ar putea fi descrisă ca o căsnicie italiană stereotipă. Noul președinte ales a vociferat împotriva companiei de câteva ori în decursul campaniei sale. Dar, odată ce a câștigat, a realizat că până la urmă iubește compania și vrea să aducă producția de telefoane înapoi în SUA. Bineînțeles, a spus aceste lucruri în propriul său mod special, dar înțelegem ideea:

Avem așa oameni uimitori în această țara: deștepți, ascuțiți la minte, energici, sunt uimitori. Spuneam să facem America grozavă din nou și cred că putem spune acum, și eu chiar cred asta, că vom face lucrurile să se întâmple …vom face în așa fel încât Apple să înceapă să își construiască calculatoarele lor afurisite și alte lucruri în țara asta, nu în alte țări.

Nu este de mirare că omul de afaceri care valorează miliarde de dolari, transformat în președinte, are asemenea idei. iPhone-ul a devenit o unealtă atât de puternică încât China amenință președintele, dacă acesta dorește să între într-un război economic și mai mare cu această țară. Așa cum au scris ziarele chineze:

Vânzările de mașini americane și vânzările iPhone-ului în China vor suferi un regres, iar importurile americane de soia și porumb vor fi oprite. China poate limita șiș numărul de studenți chinezi care studiază în Statele Unite. Dacă Trump strică comerțul dintre China și Statele Unite, vor fi afectate anumite industrii americane. În cele din urmă, președintele va fi judecat pentru nepăsarea, ignoranța și incompetența sa și va fi nevoit să suporte toate consecințele.

Ar fi înțelept din partea lui Trump să ia această unealta din mâinile Chinei. Modul în care ar putea face asta ar fi prin aducerea Apple înapoi în Statele Unite. Pentru început, Trump a avut o discuție scurtă cu Tim Cook pentru a vorbi lucrurile față în față. Bineînțeles, noi știm doar ce au vrut ei să împărtășească și nu e foarte surprinzător ca nu am aflat chiar foarte multe:

Am primit un telefon de la Tim Cook de la Apple și i-am spus „Tim, aș considera o adevărată realizare ca Apple să își construiască o fabrică mare în Statele Unite sau mai multe fabrici mari, în loc de a merge în China sau în Vietnam; în loc de a merge în locurile în care mergi, să îți faci produsul aici”.

Răspunsul scurt a lui Cook a fost: Înțeleg asta.

Trump a promis și că, în teorie, va introduce, ca stimulent, reduceri de taxe pentru companie.

Am fi foarte surprinși dacă Apple și-ar împacheta într-adevăr lucrurile din China doar pentru a îndeplini dorințele lui Trump. Analizele sugerează că producerea telefoanelor ar costa cu 30-40 de dolari mai mult și dacă ar trebui să ghicim, cel mai probabil noi, consumatori, ar trebui să suportăm această creștere a prețurilor.

sursa: 9to5mac

iPad Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!