00_iPhone_brightness_tips_cover

Trei soluții pentru a regla luminozitatea ecranului

#Sfaturi
2016. 12. 21.

Ți-ai luat în sfârșit un iPhone 7 nou, nouț, dar ecranul fostului tău iPhone 6 este mai luminos? Nu te grăbi cu el în service, mai întâi încearcă câteva posibile soluții.

Chiar dacă ecranul iPhone 7 poate avea o luminozitate cu 25% mai mare decât cea a iPhone 6s, dacă alături cele două telefoane ecranul iPhone 7 va părea mai puțin luminos. Este o problemă despre care au scris mai mulți utilizatori, așa că ne-am hotărât să investigăm puțin, prima bănuială fiind aceea că avem de-a face cu o problemă software.

Problema este evidentă, folosind aceleași setări
Problema este evidentă, folosind aceleași setări

Dacă întâmpini aceeași problemă, parcurge următorii pași pentru a încerca să o rezolvi.

1. Accesează Settings și apoi deschide meniul Display & Brightness. Dacă opțiunea Auto-Brightness este activată, dezactiveaz-o.

Apoi repornește telefonul ținând apăsate butonul pornire/oprire și Home-ul simultan. (La iPhone 7, apasă butonul de pornire/oprire și butonul pentru micșorarea volumului simultan.)

Odată repornit telefonul, accesează din nou Settings după care mergi în meniu Accesibility, apoi în meniul Increase Contrast unde activezi opțiunea Reduce Transparency.

După ce ai făcut acești pași, trebuie să reduci punctul de alb (White Point) în Display Accomodations, care se află tot în meniul Accesibility.

2. Asigurăte că Magnifier-ul nu este activat în meniul Settings / Accessibility Options / Magnifier. Dacă este activat dezactivează-l.

3. Dacă ai încercat toate acestea și totuși nu s-a rezolvat problema nivelului luminozității ecranului mai există o opțiune care ar putea să-ți rezolve problema.

Deschide Settings, selectează General, caută în josul meniului și folosește opțiunea Reset All Settings (datele nu vor fi șterse, doar setările de sistem).

Dacă niciuna dintre aceste soluții nu ți-a rezolvat problema mergi cu telefonul la service, problema putând fi la ecran sau la senzorul de iluminare ambientală.