imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Trei foști angajați ai Apple dezvăluie modul în care clienții încercau să îi păcălească


În general, atunci când vine vorba de un brand gigant, așa cum este Apple, este inevitabil să nu se discute despre plângerile clienților referitoare la produse sau la serviciul de relații cu clienții. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că uneori chiar și clienții pot fi cârcotași :)

Trei foști angajați ai magazinelor Apple au dezvăluit pentru site-ul Thrillist cele mai interesante minciuni pe care le-au auzit de la clienți.

Unul dintre aceștia spune că nu este o mișcare inteligentă să încerci să păcălești angajații din magazinele Apple pentru că ei știu mai multe despre produse decât clienții.

Un client Apple a oferit la un moment dat o explicație de-a dreptul halucinantă atunci când a venit cu un telefon stricat în magazin: „Un tip a încercat să mă convingă că dauna cauzată de lichidul din interiorul telefonului este un soi de fluid E.T. de pe vremea în care a fost răpit de extratereștri”, a povestit unul dintre foștii angajați Apple.

Potrivit acestora, un client a încercat să își schimbe gratis telefonul chiar dacă, într-un episod de nervi, a împușcat device-ul pentru că „nu mergea cum trebuie”.

Un alt client Apple „ne-a explicat că vorbea la telefon când dintrodată acesta s-a înfierbântat foarte tare și a început să îi ardă mâna, motiv pentru care l-a aruncat pe masă, unde fost curprins de flăcări”.

În acest caz, telefonul a fost inspectat și a devenit evident că primise apa sau un alt lichid. Angajatul Apple i-a explicat acest lucru clientului, care totuși nu s-a lăsat și a spus: „păi da, a luat foc, l-am aruncat în chiuvetă și am dat drumul la apa peste el”.

Angajații Apple trebuie totuși să încerce să își dea seama ce s-a întâmplat, iar în acest caz „cel mai probabil clientul și-a scăpat telefonul în apa și s-a gândit că cea mai bună idee e să îl usuce la microunde”.

Cei trei foști angajați au vorbit și despre „cultura” companiei:

„Nu primeam informații din interior despre lansările produselor noi sau despre designul acestora. Îmi amintesc când a fost lansat iPhone 5, am primit cablurile cu puțin timp înainte de anunț. Chiar și ceva atât de simplu precum designul unui nou cablu era secret”, a mărturisit un fost angajat.

Cei trei foști angajați au povestit și cum nu aveau voie, în niciun context, să le spună clienților „nu, nu vă putem ajuta cu această problemă”.

„O parte din modelul de business al Apple este să faci oamenii să se întoarcă în magazin cât de des se poate. Așa poți învăța mai multe și de preferat, poți cumpăra mai multe. Erau o parte din acești oameni ciudați? Cu siguranță. Mulți oameni veneau în magazinele Apple și se jucau pe un computer cât de mult voiau, iar noi nu spuneam un cuvânt”.

sursa: CNET, Thrillist, MacRumors

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!