imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Tot ce trebuie să știm despre Apple TV 4K


Apple TV 4K nu a schimbat nimic la exterior, dar a primit o renovare completă la interior. Dacă aveați întrebări cu privire la noul Apple TV, vom încerca să le răspundem mai jos. Să vedem ce trebuie să știm despre Apple TV 4K și ce s-a schimbat în comparație cu generația anterioară!

La exterior, Apple TV 4K arată exact ca cea de-a patra generație Apple TV: singurul lucru care ne spune că aceasta este o ediție diferită și mai nouă este portul gigabit din spatele dispozitivului. În spatele noului Apple TV veți putea vedea două modificări: portul USB-C a dispărut și a apărut un nou port Ethernet Gigabit. Eliminarea portului USB-C nu contează atât de mult, oricum nu prea îl folosea multă lume, dar portul Ethernet mai rapid a fost cu adevărat necesar, deoarece acesta este cel care face posibilă lățimea de bandă necesară pentru conținutul 4K.

Noul Apple TV nu a adus numai rezoluția de 4K (3840 x 2160) în casele noastre, acum are și suport HDR și Dolby Vision. Combinația acestor trei standarde facilitează consumul de conținut media la cea mai mare rezoluție și cea mai bună calitate posibilă. Desigur, puteți să-l utilizați în continuare cu televizoare Full HD, deoarece veți obține cea mai bună calitate și cu un televizor ca acesta. Dacă aveți un ecran 4K și conținutul este disponibil numai în HD, atunci Apple TV 4K îl va scala până la nivelul de calitate la care poate fi plăcut chiar și la o rezoluție mai mare.

Cea mai mare schimbare însă este procesorul în sine, deoarece A8 a fost înlocuit cu un A10X Fusion. Acest cip este acum suficient de puternic pentru a rula jocuri la nivel de consolă. Vom vedea cât de mult vor folosi dezvoltatorii asta în avantajul lor. Standardul Bluetooth 4.0 a fost înlocuit de standardul 5.0, ceea ce face conexiunea dispozitivelor fără fir mai rapidă și mai ușoară.

Există și unele modificări la Siri Remote. Primul lucru pe care-l putem observa la exterior este inelul alb din jurul butonului Meniu, dar au fost făcute unele actualizări și în interior: giroscopul poate înregistra acum altitudinea și viteza de rotație. Această telecomandă va fi compatibilă și cu cea de-a patra generație a Apple TV.

sursa: 9to5mac 1 și 2

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.