imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tim Cook și Jony Ive, pe lista celor mai influente 10 persoane din tehnologia automobilelor


Un nou clasament publicat de The Drive îl poziționează pe Tim Cook ca a treia cea mai influenta persoană din industria tehnologiilor automobilelor. Jony Ive ocupă locul 6 în topul realizat de publicația online a revistei Time. Prima serie „The Drive 50” a alcătuit topul celor mai influenți 50 de oameni din lumea auto. Pe lângă Tim Cook și Jony Ive, în top se regăsesc și CEO-ul diviziei de mașini autonome Google, CEO-ul Tesla, Elon Musk și fondatorul aplicației Waze.

Jony-Ive-Tim-Cook-Vogue-cover

Foarte interesant de remarcat este faptul că Apple e singura companie reprezentată de două ori în top. Bineînțeles, celebrul „Proiect Titan” al Apple a jucat un rol important în plasarea celor doi în acest clasament. Au existat numeroase speculații referitoare la acest subiect, iar de curând, vestea că Apple l-a angajat pe Chris Porritt, inginer la Tesla Motors, nu a făcut decât să amplifice zvonurile sau, în cazul unora, speranțele că următorul produs Apple va fi o mașină electrică.

La momentul respectiv, Frankfurter Allgemeine Zeitung menționa că Apple are ca scop lansarea mașinii pe străzi în 2019 sau în 2020.

Încă de anul trecut, ideea unei „Apple Car” a făcut înconjurul știrilor, iar jurnaliștii de la AppleInsider au descoperit atunci un laborator secret în California, numit „SG5”, la doar câteva minute de sediul Apple Cupertino.

În topul întocmit de ei, cei de la The Drive menționează despre CEO-ul Apple următoarele:

Steve Jobs a fost mai mult decât un „căpitan” dur, cu helancă pe gât și New Balance în picioare, care făcea prezentări entuziaste în fața publicului. Nimeni nu l-a invidiat pe înlocuitorul său. Totuși, Tim Cook a devenit un lider competent dar mai liniștit la conducerea celei mai mari companii din lume a cărei rază de acțiune se extinde din ce în ce mai mult în lumea automobilelor o dată cu lansarea Apple Carplay, a aplicațiilor de Apple Watch pentru mașini, dar și a zvonurilor legate de colaborări în domeniul autovehiculelor electrice.

Ive a fost apreciat de The Drive pentru „influența sa asupra esteticii designului auto, care este, până la urmă, marcată de munca sa la iPhone și la celelalte produse din portofoliul Apple”. Potrivit publicației, „simplitatea și iconoclastia” abordării lui Ive sunt reflectate în unele dintre cele mai bune interioare auto.

surse: The Drive, AppleInsider, macnn

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!