Tim-Cook-nike-cover

Tim Cook, obține un nou rol în conducerea Nike: Lead Independent Director

#Noutăți
2016. 07. 07.

CEO-ul companiei din Cupertino, Tim Cook, a fost numit în funcția de Lead Independent Director al consiliul de administrație al Nike, după ce Phil Knight, cofondator și președinte al companiei, s-a retras din poziția de director al consiliului. Cook era membru în consiliul de administrație din 2005.

Anunțul a fost făcut chiar de societatea specializată în articole sportive, pe site-ul dedicat investitorilor.

Knight, în vârstă de 78 de ani, a decis să se retragă din activitatea companiei și să îi cedeze locul de președinte al Consiliului de Afaceri lui Mark Parker, care până acum ocupa postul de CEO.

Co-fondatorul Nike, Phil Knight, se pensionează la vârsta de 78 de ani
Co-fondatorul Nike, Phil Knight, se pensionează la vârsta de 78 de ani

Știrea vine după anunțarea unor rezultate trimestriale dezamăgitoare pentru Nike. În trimestrul fiscal patru, s-a înregistrat o creștere a vânzărilor de doar 6%, sub așteptările analiștilor. Nici comenzile viitoare nu au fost nu au fost la înălțimea așteptărilor, arată Fortune. De asemenea, trebuie notat contextul unei concurențe tot mai mari cu care se confruntă Nike din partea Adidas sau Under Armour, companii care amenință poziția dominantă a actualului număr unu în domeniu.

Această nouă promovare pentru numărul unu al Apple ar putea să întărească parteneriatele dintre gigantul din Cupertino și Nike.

Cele două societăți colaborează deja de câțiva ani. Se poate cita aici, spre exemplu, dezvoltarea aplicației Nike+ Running pentru anumite produse ale firmei californiene.

Pe lângă funcțiile de CEO Apple și membru în consiliul Nike, Tim Cook este de asemenea membru în consiliile directoare ale National Football Foundation și Robert F. Kennedy Human Rights.

sursa: Engadget, Forbes, Fortune