imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tim Cook, Larry Page, Elon Musk și conducători ai partidului republican au participat la o reuniune cu ușile închise în care principalul subiect a fost candidatura lui Donald Trump


Posibilitatea ca Donald Trump să ajungă la Casa Albă nu pare a fi pe placul industriei IT. Marii patroni din Silicon Valley, miliardari și membri ai conducerii Partidului Republican s-au reunit în acest week-end departe de ochii lumii, într-o locație renumită pentru izolarea sa, în cadrul forumului American Enterprise Institut, un think-tank conservator.

The-Lodge-at-Sea-Island-in-Georgia
Sea Island, Georgia, locul unde a avut loc întâlnirea
sea-island-georgia-night
Sea Island, Georgia, locul unde a avut loc întâlnirea

Informația a fost dezvăluită de cotidianul online Huffington Post, care a scris, citând „surse familiare” cu această reuniune, că pe lista participanților s-au regăsit nume precum CEO Apple, Tim Cook, cofondatorul Google Larry Page, fondatorul Napster și investitorul Facebook Sean Parker sau patronul Tesla Motors și SpaceX, Elon Musk.

Din partea republicanilor au participat nume sonore precum liderul majorității din Senat, Mitch McConnell, consultantul politic Karl Rove sau președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan.

Bill Kristol, analist politic și redactor șef al publicației The Weekly Standard, a afirmat că această reuniune a fost dominată de „spectrul lui Donald Trump”.

Problema principală acum, ca să îl parafrazez încă o data pe Karl Marx, este mai puțin a-l înțelege pe Trump cât a-l opri

a afirmat analistul american de orientare neo-conservatoare, potrivit Huffington Post.

Potrivit unor surse bine informate, dar care au preferat să-și păstreze anonimatul, deoarece reuniunea a fost off the record, cea mai mare parte a discuțiilor legate de Trump a vizat „cum s-a ajuns la asta, mai degrabă decât cum am putea să-l oprim”, după cum s-a exprimat o astfel de sursă, citată de Huffington Post.

Reuniunea a fost marcată și de o discuție aprinsă între Tim Cook și senatorul republican de Arkansas, Tom Cotton, în care politicianul s-a arătat deosebit de virulent.

Reamintim că Donald Trump a criticat la scenă deschisă opoziția Apple de a decripta un telefon iphone 5C recuperat de la Syed Rizwan Farook, care a ucis 14 oameni la începutul lunii decembrie a anului trecut, în San Bernardino,

„Apple nu ne va lăsa să intrăm în telefoanele lor? Cine se cred?! Trebuie să deschidem acel telefon”, a spus Trump, citat de Reuters.

„Este unul dintre cazurile în care trebuie să avem acces la datele telefonului. Trebuie în cele din urmă să știm ce s-a întâmplat, pentru ce s-a întâmplat și poate dacă sunt și alte persoane implicate”, a argumentat candidatul republican la investitură.

De notat că împotriva lui Donald Trump s-a ridicat recent și un „tenor” al Republicanilor, Mitt Romney, cel care a candidat împotriva lui Barack Obama în 2012. Acesta l-a calificat pe miliardarul imobiliarelor drept un „impostor” și a cerut membrilor Grand Old Party să sprijine o altă persoană în lupta pentru învestitura la prezidențiale.

sursa Huffington Post, Radio Canada

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!