imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tim Cook, despre Realitatea Augumentată: Este un domeniu gigantic


Șeful Apple, Tim Cook, și-a prezentat pentru prima oară gândurile legate de Realitatea Augumentată (augmented reality sau AR), un concept pe care îl consideră „uriaș”.

Într-un interviu acordat BuzzFeed, Tim Cook a sugerat că Apple este interesată de Realitatea Augumentată deoarece poate îmbunătăți și amplifica experiențele umane.

„Nu există niciun înlocuitor pentru contactul uman”, spune șeful gigantului din Cupertino. „Cred că AR poate fi ceva uriaș”, a adăugat el, în interviul acordat BuzzFeed, care exemplifică acest concept cu succesul uriaș al jocului Pokemon Go, care a cucerit milioane de oameni de pe toate continentele.

cook2

Declarațiile făcut de Tim Cook vin în contextul unor mișcări interesante pe care Apple le-a făcut în ultimii ani. Astfel, în 2013, Apple a cumpărat PrimeSense, compania care s-a aflat în spatele senzorilor de captare a mișcării folosiți în Microsoft Kinect.

În mai 2015, a achiziționat compania germană specializată în realitate augumentată Metaio. Câteva luni mai târziu, a urmat Faceshift, care s-a aflat în spatele tehnologiei folosite în Star Wars.

În acest an, l-a angajat pe cercetătorul în realitate virtuală Yury Petrov, venit de la divizia Facebook Oculus, dar și pe Zeyu Li, de la division Magic Leap.

La Apple a ajuns și Doug Bowman, directorul centrului de studii pentru interacțiunea om-computer de la Virginia Tech.

Apple a început ușor să utilizeze componente a ceea ce ar putea constitui în viitor ecosistemul său de realitate augumentată.

Astfel, iPhone 7 Plus dispune de un display Wide Color și de două camere video capabile să colecteze date stereoscopice și să genereze hărți de o profunzime puternică.

Tim Cook acordă mai multă încredere Realității Augumentate decât Realității Virtuale, care pare să fie favorizată de Facebook sau Google.

vr

Realitatea Virtuală are unele aplicații interesante, dar nu cred că este o o tehnologie cu o bază extinsă ca AR. (…) Am putea avea o conversație mai productivă dacă amândoi am folosi o experiență AR stând aici, în picioare, nu? Și eu chiar cred că lucruri ca acestea sunt mai bune când sunt incorporate fără a deveni o barieră în discuția noastră … Vrei ca tehnologia să o amplifice, nu să devină o barieră.

a mai spus Cook.

vr_ar2

sursa: BuzzFeed

iPhone 8 Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!