imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tim Cook, CEO-ul Apple, va găzdui o strângere de fonduri pentru un republican, Paul Ryan


Tim Cook, CEO-ul Apple, va găzdui săptămâna viitoare o strângere de fonduri pentru președintele Camerei Reprezentanților din Statele Unite ale Americii, Paul Ryan în condițiile în care gigantul din Cupertino a renunțat să ofere sprijin financiar sau tehnic pentru Convenția Republicană în care, cel mai probabil, Donald Trump va fi nominalizat candidatul partidului în cursa pentru Casa Albă.

Cook, alături de trezorierul Apple, Gary Wipfler, va organiza un mic dejun privat în data de 28 iunie, la Menlo Park, potrivit unei invitații obținute de Politico. Fondurile astfel strânse sunt destinate finanțării campaniei lui Ryan și a altor reprezentanți republicani în alegerile pentru viitorul Parlament.

Potrivit Politico, susținerea lui Cook pentru Paul Ryan este datorată, în parte, susținerii pe care președintele republican al Camerei a arătat-o față de protecția vieții private și față de criptare. Potrivit republicanului, „instrumente precum criptarea reprezintă fundamentul securității Internetului-fără ele, lumea web ar fi un loc de departe mult mai periculos”.

Această strângere de fonduri nu este asociată însă cu Apple, arată bizjournals.com. De-a lungul timpului, Tim Cook a lucrat cu politicieni aflați de ambele părți ale eșichierului, donând bani atât pentru democrați – Barack Obama, senatorul Chuck Schumer, senatorul Patrick Leahy sau Zoe Lofgren, din Cameră Reprezentanților, cât și pentru republicani: Cook a găzduit strângeri de fonduri pentru senatorul Rob Portman (Ohio), un susținător al reformării sistemului de taxe dorit de Apple.

trump-cristie

Politico afirmă că decizia Apple de a nu-l susține financiar pe Donald Trump a venit după ce seria de afirmații rasiste, sexiste și împotriva minorităților făcute de miliardarul american.

De asemenea, Donald Trump a atacat Apple pentru refuzul de a crea un sistem de operare special care să permită accesul FBI la un telefon iPhone folosit de unul dintrea tacatorii de la San Bernardino.

În 2008, Apple a oferit echipamente tehnice în valoare de 140.000 de dolari atât pentru convenția democratică, cât și pentru cea republicană. Apple a oferit de asemenea produse electronice ambelor convenții și în 2012. Deocamdată, nu este clar dacă Apple va susține în acest an convenția democrată.

Le Monde arată că alți mari actori ai economiei americane au anunțat că renunță să contribuie financiar la convenția republicană, dintre care și nume grele în sectorul IT, precum Hewlett Packard și Microsoft. Dacă prima a renunțat la orice sprijin pentru convenția republicană, Microsoft a decis să furnizeze doar un simplu acces la o parte a produselor sale, acces care va fi oferit și celeilalte tabere, alături însă de o donație.

Pe lângă acestea, marea bancă Wells Fargo, transportatorii de la UPS sau constructorul auto Ford au renunțat și ei să finanțeze convenția republicană, spre deosebire de Facebook și Google, care vor susține în mod egal cele două convenții.

sursa: Politico, Bizjournals, Le Monde

iPad Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!