imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tim Cook a încasat 36 de milioane de dolari după ce a vândut sub o treime din acțiunile pe care le deține la Apple


Șeful Apple, Tim Cook, a încasat recent aproximativ 36 de milioane de dolari, după ce a vândut 334.000 de acțiuni pe care le deținea la gigantul din Cupertino, potrivit unui document depus la Securities and Exchange Commission, „jandarmul” burselor americane.

În acest document, depus vineri, se arată că Tim Cook a primit 1,26 milioane de acțiuni la Apple, în valoare de circa 135 milioane dolari, drept bonus pentru cei cinci ani care au trecut de când a preluat conducerea gigantului IT.

Cook a primit 980.000 de acțiuni pentru faptul că a rămas 5 ani în fruntea Apple, iar restul de 280.000 au fost acordate deoarece acțiunile Apple s-au clasat în prima treime a topului S&P 500 în ceea ce privește performanțele înregistrate în ultimii trei ani.

Tim-Cook-tapsikal-cover 2015-10-01-tim-cook-0006edit

Prețul de vânzare a fost cuprins între 106,69 și 107,92 dolari pe acțiune, potrivit Wall Street Journal.

După preluarea funcției de CEO, Apple a convenit să îi acorde lui Tim Cook 1 milion de acțiuni restricționate, cu condiția să rămână 10 ani în fruntea gigantului din Cupertino. De asemenea, se prevedea acordarea a jumătate din numărul de acțiuni la capătul a cinci ani petrecuți în fruntea companiei, eveniment înregistrat în august 2016.

Restricția privind tranzacționarea acestor acțiuni a expirat în acest an, după ce Apple a modificat criteriile de acordare stabilite de companie, orientându-le spre performanță.

Cel mai cunoscut investitor de pe Wall Street, Warren Buffet, are și el încredere în acțiunile Apple. Deși tradițional nu investește în valori tehnologice, cu excepția unei participațiuni importante în IBM, Warren Buffet a cumpărat recent 10 milioane de acțiuni Apple.

sursa: Wall Street Journal, AppleInsider

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!