imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Test Powerbeats3: Performanță. Putere. Libertate.


Aceste cuvinte nu sunt de la un eveniment istoric, nici nu le-am inventat noi. Ele sunt folosite pentru a descrie cele mai recente căști, fără fir, cu un cip W1 realizate de Dr. Dre pentru Beats, în primul rând pentru sportivi. În acest test, vedem cât de adevărate sunt de fapt aceste cuvinte.

Cinci căști au fost introduse în același timp cu eliminarea jack-ului pentru căști la iPhone 7. Trei dintre acestea sunt conectorul Lightning sport JBL, Beats Solo 3 și AirPods Apple. Acesta din urmă a fost în mod evident mai interesante pentru utilizatori, dar să nu uităm celelalte două căști Beats: The Powerbeats3 și Beats X. Astăzi, testăm o pereche de căști Powerbeats3.

Exterior. Calitatea materialului

Când ne-am cumpărat căștile, am fost întâmpinați de o cutie destul de mare, de culoare albă, cu un capac din plastic transparent în partea de sus, care arată căștile bine plasate pentru a fi văzute de toată lumea. O listă scurtă, caracteristică, pe partea din spate ne spune cele mai importante abilități ale căștilor Powerbeats3, cum ar fi conexiunea fără fir, viața bateriei, încărcare rapidă, rezistența la apă, stabilitate și controlul media.

Ceea ce este mai interesant este fotografia și citatul lui LeBron James din partea laterală. Pentru cei care nu-l cunosc, acest domn este un jucător profesionist de baschet în vârstă de 32 de ani, pe care presa internațională îl consideră una dintre cele mai mari vedete din NBA încă din zilele lui de liceu. Mai important, el apare în mai multe reclame Beats, contra unei sume considerabile. După cum spun zvonurile, LeBron cere 30 de milioane de dolari de fiecare dată când se află în fața camerei. Deci, dacă ai cumpărat o pereche de Powerbeats3, aruncă o privire și minunează-te în fața acestui citat.

Atunci când deschizi cutia, conținutul se dezvăluie în etape. Mai întâi, vezi perechea de căști, care au fost comandate într-o nuanță de galben – Shock Yellow – în cazul nostru. Ne-am gândit imediat cât de bine s-ar potrivi acestea ca design cu Apple Watch Nike + din moment ce cele două produse au aproape aceeași culoare. Poți cumpăra, de asemenea, căștile în alte culori: poți alege din opțiunile albastru ”Flash Blue”, roșu ”Siren Red”, negru și alb.

Căștile sunt destul de mari ca dimensiune și au obișnuitul design sport în formă de „aripă”. Corpul principal este realizat dintr-un material plastic destul de rigid, așa că am putea ghici că e destul de puternic și durabil. În afară de asta, există un imens logo Beats imprimat în relief pe partea laterală. Bucla care îmbrățișază urechile este făcută dintr-un material mai moale, flexibil, datorită căruia nu se va rupe cu ușurință și nu va fi nici incomod de purtat. Partea stângă funcționează ca centru de control, poți porni și opri căștile aici. Atunci când le pornești, un LED mic va străluci alb pe această parte, în timp ce atunci când le oprești, va străluci roșu până când este complet încărcat și se transformă din nou în alb.

Cablul de conectare este plat și are aproximativ 20-30 cm lungime, dar poți ajusta dimensiunea datorită unui clips din cablu. Este destul de subțire și acest lucru ar putea fi cea mai vulnerabilă parte a căștilor. Ca să nu mai vorbim de faptul că designul plat ar putea să nu fie la fel de bun pe cât pare, din moment ce ar putea fi destul de iritant pe partea din spate a gâtului.

Poți găsi controlul media în partea stângă, pe cablul care știe cum să facă totul: schimbarea melodiilor, întreruperea temporară a melodiei, reglarea volumului, deschiderea Siri. Butoanele sunt ușor de recunoscut și pot fi găsite, fac clic bine și nu se simte prea mult plasticul. Cu toate acestea, este adevărat că ar trebui să duci mâna la gât tot timpul dacă vrei să schimbi ceva, ceea ce nu este într-adevăr cel mai confortabil lucru de făcut, mai ales în timpul alergatului.

Trecând mai departe spre partea de jos a casetei, elementul următor este o mică cutie de hârtie neagră. În interior găsim manualele uzuale ale utilizatorului și documentele de garanții, autocolante Beats, lucruri de genul acesta. Mai există și alte trei opțiuni de dimensiuni pentru auriculare, securizate într-o carcasă de plastic într-o piesă de hârtie. Modul în care le puteți scoate este ca și cu orice medicament încapsulat: scoateți afară auricularele. Ar putea fi un sentiment minunat, dar este destul de greu când le stochezi ulterior. Și, oricum, probabil, nimic nu va depăși niciodată soluția recipientului din metal al RHA 750.

Întorcând cutia neagră vom găsi un cablu pentru schimbare de 10 cm lungime, bine atașat la acesta. Produsul ne comunică toate caracteristicile importante și aici: cele 12 ore de viață ale bateriei și Fast Fuel, ceea ce înseamnă încărcare rapidă în limbajul Beats, care pune la dispoziție 1 oră în plus pentru 5 minute de încărcare. Cu toate că nu este la fel de impresionant ca AirPods cu 3 ore pentru 15 minute sau Solo 3 cu 3 ore pentru 5 minute de încărcare, este mai mult decât suficient pentru a încărca rapid căștile înainte de a ieși la alergat.

Căștile auriculare au un micro-USB, în timp ce celălalt capăt al cablului are o conexiune USB-A. Pe lângă încărcător, avem o cutiuță de transport în formă de ou realizată dintr-un material de cauciuc. Nu există niciun fermoar pe aceasta sau un buton sau ceva, trebuie doar să apăsați părțile laterale pentru a deschide cutiuța. Căștile auriculare se potrivesc perfect acolo și nu cad, nici măcar atunci când se agită în mod deliberat cutiuța.

În concluzie, acest design nu este la fel de grațios, dar, evident, eleganța nu este o caracteristică importantă atunci când vine vorba de auriculare sport. Cu toate acestea, căștile sunt realizate dintr-un material de calitate, care pare a fi destul de durabil. Culorile arată frumos, cablurile sunt suficient de lungi, deși cablul de încărcare se poate să fie prea scurt. Materialul de calitate este impecabil, dar nici nu ne-am aștepta la altceva de la Beats. Puncte în plus pentru cutiuță, care arată destul de frumos.

Calitatea sunetului, utilizare

Avem aceeași calitate a sunetului cu care ne-au obișnuit cei de la Beats. Sonoritatea este încă destul de bass-heavy, deși poate că, în acest caz, nu e chiar așa de rău. Cu toate acestea, trebuie să subliniem: Powerbeats3 este o pereche de auriculare sportive. De aceea, nu ne-am aștepta la un sunet clar de cristal și extrem de precis, din moment ce oricum nimeni nu acordă atenție acestor lucruri în timp ce se antrenează. În acele momente ai nevoie să simți pulsul muzicii, pentru care căștile bass-heavy sunt perfecte.

De exemplu, dacă doriți să ascutați niște muzică techno ușoară, aceste auriculare sunt perfecte pentru asta. Atunci sunetele „Beats” devin pozitive în loc de negative. Powerbeats3 oferă, probabil, cea mai bună experiență Beats, din moment ce auricularele sunt în cele din urmă folosite pentru ceva la care sunt foarte bune.

De asemenea, se pare că și sonoritatea s-a îmbunătățit un pic și ar putea fi chiar mai bună decât Solo 3. Motivul pentru aceasta ar putea fi faptul că acestea sunt auriculare, în timp ce Solo 3 sunt căști pe ureche. Sunetele de bas sunt un pic mai precise, iar sonoritatea nu ajunge să fie prea distorsionată cu sunete înalte.

Sunt destul de confortabile la purtat. Este adevărat că sunt auriculare mai confortabile, dar și acestea sunt în regulă, mai ales atunci când sunt utilizate pentru activități sportive și nu toată ziua. Dacă se întâmplă să le porți pentru o perioadă mai lungă de timp, s-ar putea să simțiți că vrei să le dai jos după un timp. Cu toate acestea, dacă le porți pentru un timp mai scurt, de exemplu, pentru a alerga sau a face alt tip de mișcare, acestea sunt foarte bune. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să le înșurubezi literalmente în ureche. Acest lucru se învață destul de repede, dar nu vor deveni niciodată auriculare de birou, pentru că introducerea și scoaterea lor tot timpul este puțin cam dureroasă.

Din fericire, acest produs are toate lucrurile bune pe care un cip W1 le poate oferi. Cuplarea lor este minunat de ușoară, este cu adevărat din categoria „porniți și folosiți”. Este, de asemenea, frumos că odată ce le-ai asociat cu telefonul, acestea nu se vor asocia cu nici un alt iPhone decât dacă le decuplați de la telefon. Celalalt lucru impresionant la aceste auriculare este durata de viață a bateriei de 12 ore. Dacă pornim de la premisa că un utilizator face sport timp de 30 de minute pe zi, în teorie, utilizatorul nu va trebui să se gândească la încărcarea acestor auriculare timp de cel puțin o lună, desigur, doar dacă nu folosește Powerbeats3 pentru orice altceva. Acest lucru este important, deoarece dispozitivele Bluetooth nu sunt, de obicei faimoase pentru viața îndelungată a bateriei.

Verdict

Beats oferă ce are mai bun în Powerbeats3: calitatea materialului, design confortabil și calitate bună a sunetului. Am putea recomanda aceste căști pentru cei care sunt în căutarea unor căști pentru sport: nu sunt atât de confortabile pe termen lung, este deranjant să le introduci în ureche și să le dai jos, iar durata de viață a bateriei este atât de bună cum se spune doar dacă le folosești doar pe timpul antrenamentelor (și pentru nimic altceva). Aceste lucruri nu sunt atât de neplăcute atunci când folosești auricularele pentru perioade mai scurte de timp, dar atunci când scoți și le introduci la loc de cincisprezece ori pe zi, devine enervant.

În schimb, se comportă extrem de bine atunci când le utilizezi în timpul activităților sportive. Se potrivesc perfect urechilor și nu se vor rupe ușor datorită materialelor durabile și designului rezistent la apă, poți face într-adevăr tot ce vrei în timp ce le folosești. Singurul lucru la care ar trebui să fii atenție sunt cablurile, atunci când le fixezi. Încărcarea rapidă ar putea fi într-adevăr un lucru frumos, chiar dacă nu face la fel de multe ca și alte produse cu încărcare rapidă.

08_powerbeats3_test

200 de dolari nu este atât de puțin, chiar și AirPod-urile vor fi mai ieftine. Din moment ce acesta este un produs de nișă, nu l-am recomanda tuturor să-l cumpere imediat. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei perechi de căști speciale pentru a face sport, care vor rezista o lungă perioadă de timp și sunt destul de confortabile, atunci poate ar trebui să iei într-adevăr în considerare cumpărarea Powerbeats3.

Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!