imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tesla a eliminat cuvântul „motors” din numele site-ului său


Teslamotors.com a devenit acum Tesla.com, o mișcare care ar putea avea aceeași semnificație ca momentul în care Apple a decis să treacă dincolo de domeniul computerelor, scrie International Business Times.

Schimbarea semnifică faptul că Tesla nu se mai consideră în prezent un simplu producător de vehicule și a decis să renunțe la „motors” din titulatura site-ului principal, teslamotors.com. Nu pare mare lucru, notează publicația britanică, dar ar putea avea aceeași semnificație ca momentul în care Apple Computer a devenit Apple Inc în 2007, în aceeași zi în care primul iPhone a fost dezvăluit.

Apple și-a văzut atunci viitorul dincolo de cel de producător de computere iar acum produse precum iPhone sau iPad aduc mult mai mulți bani decât au adus vreodată computerele. Același lucru s-ar putea întâmpla pentru Tesla, în condițiile în care firma devine și o companie specializată în tehnologie și în electricitate, nu doar un simplu producător de mașini, fie ele și electrice.

Musk a anunțat recent, pe Twitter, că va dezvălui în curând partea a doua a celebrului său „Secret Master Plan” pentru Tesla. Partea întâi s-a referit la mașinile Model S, Model X și Model 3, astfel încât partea a doua ar putea, probabil, să deseneze traseul companiei pentru următoarea decadă.

Elon_Musk_Tesla_Factory_Fremont_(CA_USA)

În această a doua parte, Tesla ar putea deveni în primul rând un producător de baterii și de-abia în al doilea rând producător de mașini. În condițiile în care enorma Gigafactory One va intra în funcțiune în acest an, Tesla va produce în curând tot atâtea baterii cât întregul rest al lumii. Bateriile vor alimenta mașinile Tesla dar și case.

Adresa tesla.com a fost cumpărată de companie în 2016 de la Stuart Grossman, care deținea domeniul de 20 de ani. Nu se știe prețul exact, dar analiștii estimează o sumă de șase cifre sau chiar un milion de dolari.

Această schimbare vine și după un accident mortal în care a fost implicat un bărbat care conducea o mașină Tesla, notează numerama.com.

O comunicare bine articulată în jurul noii strategii ar putea permite Tesla să calmeze ușor polemica legată de acest accident.

sursa: International Business Times, numerama.com

MacBook Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!