imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

„Teatrul” viselor Apple mai aproape de realitate


După câteva amânări, iată că Apple Campus 2, proiectul anunțat încă din 2011 de Steve Jobs, începe să prindă un contur din ce în ce mai concret. Inițial, lucrările ar fi trebuit să înceapă în 2013, urmând ca proiectul să fie finalizat în 2015, însă, până la urmă, campusul a fost demarat abia în 2014, iar în acest moment termenul de finalizare este preconizat undeva la finalul lui 2016 – începutul lui 2017.

AppleCampus1

Evoluția construcției a fost monitorizată de unii entuziaști cu ajutorul dronelor, ultima filmare fiind realizată chiar luna aceasta.

De această dată, Apple a hotărât să le ofere celor de la Mashable câteva fotografii din care ne putem face o idee despre cum merg lucrările, ele concentrându-se mai ales asupra auditorium-ului sau, cum este denumit în interiorul Apple pe timpul construcțiilor, “Teatrul”. Ceea ce este cel mai impresionant este mai ales acoperișul acestei clădiri care a fost realizat integral din fibră de carbon ceea ce-l face destul de ușor, mai ales dacă ținem cont de dimensiunile lui, acesta având un diametru de aproximativ 40 de metri. Bineînțeles, este “ușor” în măsura în care se poate folosi acest termen vorbind despre o structură care cântărește aproximativ 80 de tone. Cei de la Apple susțin că avem de-a face cu cea mai mare construcție realizată din acest material (fibră de carbon). Acoperișul se compune din 44 de sectoare de cerc identice care măsoară 21,3 metri în lungime și 3,3 metri lățime. Aceste componente au fost realizate și testate în Dubai înainte de a fi expediate către locația noului Apple Campus 2.

AppleCampusLobby

Întreaga structură este impresionantă, având foarte multe elemente spectaculoase. Spre exemplu, cele două uși de sticlă de la intrarea în restaurantul campusului au suprafața unui teren de baschet. De asemenea, sunt impunătoare și dimensiunile panourilor curbate de sticlă care constituie fațada exterioară a clădirii. Pentru ridicarea și montarea acestora a fost necesară proiectarea și fabricarea unor utilaje speciale.

AppleCampus5 AppleCampusRoof

Pentru realizarea proiectului, Apple a colaborat cu firme de design și furnizori de materiale și echipamente din nu mai puțin de 19 țări.

Vă invit să priviți mai jos câteva dintre aceste fotografii – albumul complet este accesibil pe site-ul celor de la Mashable.

AppleMainCampus AppleCampus2 AppleCampus4 AppleCampus21 AppleCampus9 AppleCampus10 AppleCampusEntrance

sursa: Mashable

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!