imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Taxele de roaming au scăzut în UE, fără taxe suplimentare pentru apeluri, texte și date în străinătate


De astăzi putem iniția și primi apeluri, trimite texte și utiliza datele în toate țările UE fără taxe suplimentare. Modificările se aplică, de asemenea, în Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Din păcate cei care vor călători în Elveția, Serbia și Ucraina nu se pot bucura de roaming gratuit.

A venit în sfârșit și această zi. Poți să uiți de facturile de telefon foarte mari care veneau odată ce plecai în călătorie. De astăzi puteți iniția și primi apeluri, trimite texte și utiliza datele în toate țările UE, la fel ca și acasă. Se aplică tuturor clienților, indiferent dacă aveți un plan lunar sau folosiți cartelă. Ar trebui totuși să acordați atenție unor detalii:

  • Modificările nu se aplică pentru apelurile inițiate din țara dvs. către numere din străinătate, acestea sunt în continuare considerate apeluri internaționale.
  • Modificările se aplică numai pentru turiști sau vizitatori. Celor care stau mai mult timp în străinătate, furnizorul de servicii le poate solicita taxe extra.
  • Planurile de date nelimitate nu se aplică în străinătate, furnizorii de servicii pot limita cantitatea de date pe care o vom putea folosi în străinătate în UE.
  • Noile condiții se aplică de astăzi în toate țările UE și în țările din spațiul economic european (ESE), cum ar fi Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Dar vor continua să existe taxe suplimentare în Elveția, Serbia și Ucraina.

Sondajele au arătat că cererea utilizatorilor pentru această schimbare era ridicată, în special în ceea ce privește roaming-ul de date. Cele mai mari cereri erau înregistrate în Germania, Austria, Italia, Franța și Croația. CE (Comisia Europeană) a subliniat, de asemenea, că sunt cu adevărat mândri de găsirea unei soluții pentru a minimiza costurile mobile ale cetățenilor UE.

sursa: European Commission

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!