imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Swift 3.0 server-side


IBM continuă să aducă tehnologia Apple în mediul enterprise. După ce Apple a făcut Swift 2.0 open source, anul trecut, în luna februarie a acestui an IBM anunța că va aduce limbajul de programare în cloud. Și iată că s-au ținut de cuvânt prin lansarea platformei IBM Bluemix Runtime care permite dezvoltatorilor de aplicații să scrie cod Swift server-side.

Mike Gilfix, vice-președintele “MobileFirst and Smarter Process” de la IBM, spunea într-un interviu pentru Computerworld:

Apple creează cu inteligență experiențe digitale excepționale și cred că înțelege faptul că aceste experiențe declanșează o sumedenie de inovații din partea comunității

Mai pe înțelesul profanilor, lansarea de către cei de la IBM a “Bluemix Runtime for Swift” înseamnă pentru dezvoltatori posibilitatea de a dezvolta aplicații enterprise folosind doar Swift. Adică pot folosi acest limbaj atât pentru a scrie codul componentei care rulează pe server cât și pentru cea care rulează local pe dispozitivul utilizatorului.

Gilfix mai spunea:

Swift generează experiența cea mai plăcută pentru utilizatorii de dispozitive mobile. Este o energie incredibilă generată de dezvoltatori în jurul său, iar cei de la Apple se concentrează foarte mult asupra lui. (..) Începând cu această versiune Swift este acum pregătit pentru aplicațiile enterprise. (…) Nu vezi în fiecare zi cum ia naștere un nou ecosistem de programare așa cum va fi Swift. Cred că acesta este doar începutul.

De ce sunt toate acestea importante? și mai ales pentru cine? Sunt importante pentru companii, oferindu-le acestora posibilitatea să-și optimizeze costurile legate de dezvoltarea unor noi aplicații. Un limbaj de programare modern, precum Swift, va permite chiar și unei echipe mai mici de dezvoltatori să implementeze end-to-end o aplicație care poate conecta orice dispozitiv, mobil sau nu, la puterea și datele disponibile pe un server.

Ca exemplu pentru avantajele pe care le poate aduce noua platformă cei de la ComputerWorld vorbesc despre City Furniture care, cu o echipă de dezvoltare de doar un om, a reușit în doar câteva săptămâni să dezvolte o aplicație pentru lichidarea stocurilor de mobilă.

sursa: IBM, ComputerWorld

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!