imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Solitaire-ul de la Microsoft a ajuns și pe iOS!


Microsoft a lansat pentru iPhone și iPad jocul Solitaire Collections sau, așa cum îl știm cu toții, Solitaire

Acest joc a făcut parte din programele originale din Windows. În mod surprinzător însă, el nu este instalat inițial pe Windows 10, ci trebuie descărcat separat din Windows store. Nu este nici o problemă dacă nu știi regulile jocului, căci în această variantă există o mică descriere înaintea fiecărui tip de joc, astfel încât le poți învăța destul de repede.

În Colecția Solitaire avem la dispoziție cinci tipuri de jocuri:

Klondike

Aceasta este versiunea clasică pe care majoritatea dintre noi o numim simplu „Solitaire”. Încearcă să elimini toate cărțile de pe masă folosind tragerile de una sau trei cărți, folosind sistemul de punctaj tradițional sau pe cel Vegas.

Spider

Opt coloane de cărți te așteaptă pentru a le elimina folosind cât mai puține mișcări. Începe cu un singur pachet de cărți până te obișnuiești, iar apoi încearcă și cu două sau, de ce nu, cu numărul maxim de pachete, adică patru.

FreeCell

Folosește cele patru celule suplimentare pentru a muta cărțile în încercarea de a elimina cărțile de pe masă. Această versiune implică folosirea unei strategii în joc, oferind mult mai multe satisfacții jucătorilor care gândesc câteva mutări în avans.

TriPeaks

Alege cărțile în secvență, fie de sus în jos, fie invers, pentru a câștiga puncte și a termina cărțile de pe masă. Scopul jocului este acela de a „curăța” cât mai multe mese înainte de a ne termina mâinile.

Pyramid

Împerecheați cărțile astfel încât suma lor să facă exact 13 pentru a le putea scoate din joc. Încercați să ajungeți la vârful piramidei. Vedeți câte mese puteți termina și câte puncte ați strâns în acest joc care dă dependență.

Jocul nu excelează la capitolul grafică. Pare că au rescris varianta de desktop pentru mobil (poate chiar asta s-a întâmplat?). Interfața grafică a iPhone-ului nu este nicăieri de găsit.

Jocul conține, de asemenea, câteva funcționalități extra care vor să scoată la suprafață latura competitivă a fiecăruia:

Provocări Zilnice

Jucătorii primesc provocări zilnic. Completați suficiente provocări zilnice într-o lună pentru a câștiga insigne și luați-vă la întrecere cu prietenii.

Star Club

Even more challenges arranged in collections and packs you can unlock by earning stars.
Câștigând steluțe, veți debloca și mai multe colecții și pachete de provocări.

Integrare cu Xbox Live

Autentificați-vă cu contul Microsoft pentru a vă înregistra realizările, a vă întrece cu prietenii și pentru a urmări statisticile personale. Dacă intri în contul tău Microsoft, progresele tale sunt înregistrate în cloud, permițându-ți astfel să te joci pe orice dispozitiv fără a-ți pierde punctajele. Cei mai câștigați vor fi proprietarii de Xbox.

Există și o funcționalitate mai puțin utilă a aplicației, a cărei utilitate nu prea o înțelegem:

Alege-ți tema

Microsoft Solitaire Collection are câteva teme frumoase, de la simplitatea temei clasice la serenitatea unui acvariu care prinde viață în timp ce tu te joci. Îți poți crea și propriile teme cu ajutorul propriilor poze.

When we saw that Solitaire was up on the App Store, our first reaction was: well, productivity will drop to -10% in every office. Reading the comments here and there, turns out we weren’t too far off.
Când am văzut că Solitaire a apărut în App Store, primul gând a fost că de acum productivitatea va scădea cu 10 procente în fiecare companie. Citind comentariile de pe internet am constatat că nu suntem foarte departe de adevăr.

L-am descărcat de o oră. Toată productivitatea mea a scăzut la zero. Chiar și varianta normală este foarte grea. 10 jocuri și doar o victorie.

Mulți vor testa jocul măcar de dragul vremurilor de altă dată. Noi l-am încercat și nu ne-a dezamăgit. Aplicația este disponibilă gratuit în App Store, iar cu timpul este posibil ca unele opțiuni să poată fi achiziționate in-app pentru membrii premium.

sursa: 9to5mac

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!