imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Siri a ajutat o femeie să salveze viața bebelușului său


Siri, asistentul personal virtual de la Apple, a ajuns din nou subiect de știre după ce a chemat ambulanța și a ajutat o femeie să salveze viața bebelușului său.
Stacey Gleeson din Australia a observat pe monitor că fetița sa, în vârstă de un an, nu mai putea respira, moment în care și-a luat iPhone-ul și a fugit spre camera bebelușului. În timp ce aprindea lumina, femeia a scăpat telefonul pe jos și ulterior a țipat înspre receptor, la Siri, să sune la ambulanță.

Stacey le-a spus celor de la BBC că, în opinia sa, Siri i-a salvat viața fetiței sale. După ce i-a spus asistentului virtual de la Apple să cheme de urgență ambulanța („Hey Siri, cheamă ambulanța”), a început să o resusciteze pe Giana, fetița sa.

siri-emergency-call

Giana suferea de o infecție în piept și de bronșită, dar atunci când ambulanța a ajuns acasă, aceasta respira. Doctorii i-au spus mamei că cea mică este bine, dar că orice secundă a fost vitală în momentele în care Giana nu putea respira.

Deși întâmplarea a avut loc în martie, povestea a devenit virală după ce Stacey i-a contactat pe cei de la Apple pentru a le mulțumi.

Chiar dacă pare o dulcegărie, vreau să vă mulțumesc. Am telefonul doar de la începutul anului. M-am mai jucat cu Siri, era distractiv. Acum o țin pornită tot timpul și nu o voi mai închide vreodată

a spus femeia.

Faptul că m-a scutit de gestul de a suna la urgențe a fost o mană cerească

a adăugat Stacey pentru BBC.

Anul trecut, un adolescent a mulțumit companiei Apple că i-a salvat viața după ce a observat cu ajutorul Apple Watch că ritmul său cardiac era anormal, lucru ce l-a îndemnat să se ducă la spital și să ceară ajutor.

Apple a aplicat și pentru un brevet al „modului de panică” pe iPhone, care permite proprietarului telefonului să îl folosească atunci când este în pericol sau când se simte amenințat.

sursa: Mashable, BBC, 9To5Mac

AWS3_curele
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!