imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

“Shot on iPhone” – Ziua mamei


În martie 2015 a fost lansată campania “Shot on iPhone 6”, campanie de publicitate în cadrul căreia au fost adunate imagini fotografiate în toate colțurile lumii realizate cu ajutorul iPhone 6. Bineînțeles, scopul era acela de a puncta excelentele posibilități fotografice oferite de modelul respectiv de telefon.

De atunci, au fost lansate două noi generații de telefoane, iar caracteristicile în ceea ce privește fotografierea au fost îmbunătățite. Astfel, campania și-a schimbat titulatura, devenind “Shot on iPhone”, iar succesul i-a fost reconfirmat prin câștigarea unui premiu în cadrul prestigiosului festival de publicitate de la Cannes.

Duminica trecută, ca o continuare a campaniei „Shot on iPhone”, cei de la Apple au postat un film cu ocazia Zilei Mamei care se va sărbători în SUA duminica viitoare. Tema celor 30 de secunde filmate este foarte simplă:

Sărbătorind maternitatea prin lentila utilizatorilor de iPhone din întreaga lume.

Spotul constă în colarea a zece fotografii sau clipuri video de scurtă durată surprinse de utilizatorii de iPhone din toată lumea ce prezintă maternitatea în toate fazele ei, de la tânăra mamă care își ține în brațe bebelușul, până la mama care are alături de ea fata ajunsă deja la vârsta adultă, căci, nu e așa, copilul rămâne pentru mamă tot copil, indiferent de vârsta la care ajunge acesta. Derularea imaginilor este susținută, pe fundal, de melodia „Pentru că ești cine ești” de K.S. Rhodes.

Am fost puțin surprinși când am primit știrea despre acest clip, mai ales din cauza faptului că această sărbătoare nu este prea cunoscută în România. În Statele Unite, istoria sa a început în anul 1914, o dată cu legiferarea ei de către președintele de atunci, Woodrow Wilson, în urma lobby-ului făcut de Anna Jarvis, o activistă pentru pace care și-a dorit să onoreze memoria mamei sale, dar și a tuturor mamelor. În România, istoria Zilei Mamei este însă mult mai recentă, ea fiind sărbătorită în prima duminică a lunii mai începând din anul 2010.

ASW3_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!