00_tips_on_how_to_keep_your_cables_alive_for_long_cover

Sfaturi despre cum să prelungești durata de viață a cablurilor Apple

#Sfaturi
2017. 02. 09.

Probabil toată lumea a văzut un cablu rupt, un cablu Lightning uzat sau orice alt tip de cablu Apple de alimentare pe care proprietarul a încercat să-l protejeze, dar acesta tot s-a deteriorat. Iată câteva sfaturi pe care le poți urma, astfel încât să nu fie nevoie să-ți cheltui toți banii pentru achiziționarea de noi cabluri.

 

Subiectul cablurilor Apple, cum că acestea ar fi de o calitate slabă, revine din când în când, deoarece cele mai multe dintre aceste cabluri se rup. Sunt, totuși, acele persoane care fac “excepție” de la regulă și ale căror cabluri încă funcționează perfect după ani de utilizare, persoane care adoră produsele Apple pe care le au, inclusiv aceste cabluri. De fapt, putem vorbi despre două tipuri de oameni: cei ale căror cabluri Apple se strică în câteva luni și cei ale căror cabluri trăiesc o viață fericită, mult timp.

Acest încărcător nu va funcționa mult timp
Acest încărcător nu va funcționa mult timp

Cele două părți argumentează aprins și încearcă întotdeauna să-i convingă pe ceilalți de adevărul lor. Există oameni care spun că Apple fabrică intenționat cablurile dintr-un material de calitate mai slabă. Acestea se rup în mai puțin de un an, ceea ce ar forța utilizatorul să cumpere unul nou, aducând și mai mulți bani companiei Apple. Cealaltă parte argumentează cu faptul că niciodată nu li s-a rupt un încărcător, conector sau cablu.

 

Adevărul este undeva la mijloc. Apple produce cabluri albe destul de frumoase și plăcute la atingere, dar se strică destul de ușor, în loc să rămână la fel. Cu siguranță toată lumea știe cablul negru cu două fire care rămâne în aceeași formă chiar și după un an de folosință. Ei bine, acestea nu sunt așa. Calitatea Apple costă bani, așa că de aceea este recomandat să fii un pic mai atent cu aceste cabluri. În acest articol, îți vom da câteva sfaturi despre cum să utilizezi cablurile de încărcare astfel încât să nu se rupă în câteva luni.

 

Să începem cu cablurile pentru iPhone. Având în vedere că în majoritatea cazurilor de dispozitive Apple este vorba despre iPhone, cele mai multe cabluri uzate sau rupte pe care le vedem sunt, probabil, încărcătoarele Lightning.

După cum se poate observa în imaginea de mai sus, poți provoca cele mai mari daune dacă rezemi cablul pe masă în timpul încărcării sau dacă îl răsucești. De asemenea, nu este sănătos pentru cablu nici dacă îndoi conectorul la 90°, deoarece acest lucru ar putea deteriora cu ușurință finisajul. Dacă nu acorzi atenție acestor lucruri, îți garantăm că nu va dura nici câteva luni cablul original.

 

O altă problemă pe care o poți avea cu acest cablu Lightning este atunci când conectorii cablului devin negri, iar tu încarci telefonul mai des și trebuie să scoți cablul din iPhone și să-l conectezi din nou, de multe ori, pentru a putea începe încărcarea.

După cum se poate vedea în aceste imagini, conectorii corodează și motivul ar putea fi apa sau o soluție de curățare care ajunge pe cablu atunci când, de exemplu, îl lași pe blatul de bucătărie. Aceste lichide pot provoca coroziune pe pinii conectorului. Dacă vrei să eviți aceste tipuri de daune, atunci fii atent să nu ajungă lichide pe conectorul Lightning. Dacă totuși s-a întâmplat acest lucru, poți încerca să elimini coroziunea cu un burete de bucătărie complet uscat. ATENȚIE! Fă acest lucru cu mare grijă, deoarece încărcătorul se poate strica complet.

 

Să vorbim acum puțin despre încărcătoarele Mac. Fie că sunt Magsafe sau încărcătoarele lansate recent USB-C, va trebui să fii atent și aici să nu rupi cablul. Un cablu pentru iPhone este destul de ieftin, dar te va costa mai mult dacă ești nevoit să înlocuiești încărcătorul pentru Mac.

 

 

Fii atent să nu întinzi prea mult sau să îndoi cablul atunci când este conectat la laptop sau la capul încărcătorului atunci când utilizezi laptopul cu încărcător la birou sau acasă.

 

 

Dacă iei încărcătorul cu tine undeva, este important să fii atent la modul în care înfăşori cablul. Din păcate, cea mai bună invenție a încărcătoarelor Apple, cele două urechi mici care se pot deschide pentru a rula cablul, sunt cele care distrug cablul cel mai mult atunci când îl utilizezi, deoarece cablul se rupe de la baza acestora. Nici rulându-l până la vârful încărcătorului nu ajută, așa că utilizează tehnica din partea dreaptă a imaginii de mai jos și pune cablul în geantă în acest fel.

 

 

 

Dacă urmezi aceste sfaturi, poți să utilizezi cablurile Apple pentru o perioadă nelimitată, indiferent dacă aceste cabluri sunt Lightning sau încărcătoare pentru Mac, sau căștile originale Apple.

 

Este adevărat că Apple ar putea produce cu ușurință cabluri mai groase, dintr-un material mai rezistent, dar prețul acestor cabluri frumoase, albe, plăcute la atingere, aproape întotdeauna drepte, depinde de fapt de grija și de atenția pe care o ai atunci când le utilizezi sau atunci când le depozitezi.