imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Șeful departamentului de ingineriei software de la Apple înlătură îngrijorările: Face ID este viitorul


Craig Federighi, șeful departamentului de inginerie software, a avut o conversație cu John Gruber, în cadrul căreia au vorbit despre faptul că abia așteaptă să vadă iPhone-ul X pentru prima dată în mâinile utilizatorilor și crede că atunci toate îngrijorările legate de Face ID vor dispărea . El a adăugat, de asemenea, că recunoașterea facială este viitorul identificării biometrice.

Introducerea unei noi tehnologii este întotdeauna un pas riscant, mai ales atunci când înlocuiește o alta care a funcționat strălucit până acum. Cu toate acestea, Federighi crede că această neîncredere inițială a utilizatorului este complet de înțeles, la fel a fost și la introducerea Touch ID-ului în 2013.

Sincer, noi numărăm zilele până când clienții vor putea pune mâna pe aceste dispozitive. Pentru că eu cred că, la fel ca în cazul Touch ID-ului, inițial oamenii au crezut că „Apple a făcut ceva care nu va funcționa perfect, nu am încredere în această tehnologie și nu voi folosi această funcționalitate”.

Federighi spune că lor la Apple le plăcea Touch ID-ul, dar Face ID-ul este o soluție mult mai bună, motiv pentru care au decis să înlocuiască Touch ID-ul. El a adăugat, de asemenea, că micul incident din timpul Keynote-ului va fi în curând dat uitării în momentul în care primele articole cu impresii reale ale utilizatorilor despre iPhone X vor începe să apară. A apărut deja întrebarea, de ce este necesar să glisați pe ecran pentru identificarea facială, de ce nu este suficient pur și simplu să țineți telefonul în față. Ei bine, răspunsul este destul de simplu: pentru că astfel vor rămâne accesibile funcțiile care au existat și înainte. Puteți să vă uitați cât e ceasul sau să accesați anumite funcții ale panoului de control fără a debloca iPhone-ul.

Între timp, au apărut și alte două noi informații despre Face ID. Una dintre ele este faptul că combinația de comenzi cu care realizați o captură a ecranului este aceeași cu cea cu care puteți dezactiva recunoașterea facială, deci va trebui să apăsați butonul de pornire/oprire (Turn On and Off) și unul din butoanele de volum în același timp. Trucul este atunci că atunci când țineți acel buton apăsat pentru mai mult timp se va dezactiva identificarea facială. Apple încearcă să remedieze această problemă astfel încât să nu dezactivați accidental Face ID-ul. Un alt lucru interesant a fost o actualizare a regulilor App Store, unde se precizează că va fi necesar ca dezvoltatorii să implementeze metode alternative de identificare pentru persoanele cu vârstele sub 13 ani (de exemplu, prin adăugarea unei funcții Passcode).

Acest lucru a fost probabil necesar, astfel încât copiii să nu poată naviga nesupravegheați în App Store.

sursa: MacRumors și Apple Insider

Beats decade
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.