cover26

Search Ad-urile vor apărea în App Store

#Noutăți
2016. 10. 03.

La conferința WWDC din iunie, Apple anunța faptul că dezvoltatorii vor putea face reclamă produselor lor în App Store. Iată că a sosit momentul, începând din 5 octombrie aceste anunțuri vor apărea.

Phil-Schiller-App-Store-cover

După circa trei luni de teste dezvoltatorii au primit acces la platforma de promovare deja de la sfârșitul lunii septembrie dar reclamele vor începe să ne apară pe ecrane începând cu 5 octombrie. Nu este foarte clar dacă vor apărea și pe ecranele noastre, ale utilizatorilor din România, Apple invitând deocamdată doar dezvoltatori din SUA. Aceștia au primit un mail prin care erau invitați de companie să se înscrie în platforma Search Ads:

Platforma Search Ads a fost proiectată să fie cât mai simplă pentru dezvoltatorii mici sau independenți. Vei obține rezultate indiferent de suma sau timpul investite. Îți creăm ad-urile și le redăm în cadrul căutărilor relevante. Poți controla și mai precis cine îți vede anunțurile cu ajutorul, opțional, al unui cuvânt cheie, definind audiențe și locații specifice plătești doar atunci când un utilizator îți accesează anunțul.

Astfel, micii dezvoltatori de aplicații vor avea posibilitatea de a-și promova aplicațiile în App Store folosind un mecanism similar celui folosit de Google. Dacă printre cititorii noștri se regăsesc și dezvoltatori de aplicații știrea aceasta ar trebui să fie un motiv de bucurie, noul mecanism părând a fi unul simplu, care oferă un mecanism foarte eficient de adresare a grupului țintă de utilizatori și care nu în ultimul rând funcționează foarte similar mecanismelor binecunoscute de promovare folosind Google sau Facebook.

LightRightAdGroupCreation

Am testat și noi să vedem cât de complicată este configurarea unei astfel de campanii și putem spune că este unul dintre cele mai simple procese dintre cele pe care le-am experimentat până acum. Dacă sunteți dezvoltatori și doriți să vă faceți un cont pentru a vă putea promova aplicația (deocamdată se poate adresa doar piața din SUA), sau pentru a afla mai multe detaliidespre noua platformă, accesați acest link.

searchAds

Dezvoltatorii din SUA beneficiază și de un credit de 100 dolari pe care Apple li-l oferă pentru a le înlesni lansarea primei campanii.

sursa: MacStories