imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Se închid magazinele Apple Watch?


Conform celor mai recente zvonuri, Apple ar dori să închidă magazinele de lux Apple Watch, dar compania nu a confirmat încă acest lucru. Cu toate acestea, magazinul din centrul comercial Selfridges din Londra a fost deja scos de pe lista magazinelor Apple.

Foarte curând după prima sa lansare, a devenit evident că Apple Watch este mai mult un articol de modă decât un gadget high-tech pentru tocilari. Astfel, Apple a creat o strategie de vânzări un pic diferită față de cea cu care am fost obișnuiți. Primul pas al companiei a fost de a o atrage pe Angela Ahrendts, fostul CEO al brand-ului englez de lux Burberry, pentru a deveni vice-președinte senior de vânzări la Apple.

Apple Watch a ajuns pe coperțile revistelor la încheieturile unor modele faimoase. Prima persoană care a pozat cu un ceas Apple a fost Lui Wenn, un popular model din China, pentru revista Vogue, unde a purtat un ceas Apple roșu. Nu a existat niciodată un astfel de caz, în care Apple să promoveze oricare dintre produsele sale în acest fel. Deci, pur și simplu nimeni nu mai avea niciun dubiu că ceasurile produse de Apple au un loc printre cele mai mari branduri de modă; de aceea au avut nevoie de magazine speciale pentru a ajunge și la consumatorii mai bogați.

Apple a deschis magazine dedicate vânzărilor de ceasuri la Londra, Paris și Tokio. Clienții pot vizita astfel de magazine în centre comerciale de lux ca Galeriile Lafayette din Paris. Dacă vizitați vreodată un astfel de magazin, asigurați-vă că veniți cu foarte mulți bani, din moment ce există magazine pentru branduri de lux, cum ar fi Dior, Armani, Gucci, Rolex etc. Cumpărătorii mai experimentați au deja un ceas Apple și pot plăti prin Apple Pay în câteva secunde, evitând astfel purtatul banilor în portofel.

Motivul pentru care ar trebui să vizitați acest tip de magazin cu un ceas Apple deja pe încheietură este că, în viitor, probabil, nu veți putea să mai cumpărați aici unul. Zvonurile spun că Apple va începe să închidă magazinele pop-up, toate cele trei magazine, mai exact, iar dacă credem aceste zvonuri, vânzările proaste sunt o cauză a închiderilor.

Vânzările Apple Watch au crescut foarte mult în ultimul trimestru din 2016, din moment ce au sosit cele mai noi versiuni Seria 1 și Seria 2, iar sezonul de sărbători a adăugat un impuls suplimentar. Între timp, o grămadă de anunțuri noi despre Apple Watch au fost lansate, promovând partea sportivă a ceasului și capacitatea de a plăti prin intermediul Apple Pay. O altă serie de anunțuri promoționale a fost creată în colaborare cu Nike și este programată la începutul anului 2017, care pune accentul pe ediția Apple Watch Nike.

Închiderea magazinului din Galeriile Lafayette din Paris și Isetan din Tokyo este încă în discuție, dar aceasta este un fel de caracteristică principală a acestor magazine pop-up, sunt deschise numai la anumite intervale de timp. Este posibil ca Apple Watch să nu fi fost la fel de popular ca un articol de modă, dar un alt motiv ar putea fi faptul că vânzările dispozitivelor fitness tracker de la Fitbit și alte companii similare au crescut pe parcursul anului trecut. Poate că Apple vrea să se orienteze mai mult spre acest aspect? Ei ar putea da, probabil, un răspuns adecvat la asta. Compania nu a confirmat, nici nu a negat știrile cu privire la închiderea acestor magazine; cu toate acestea, magazinul din Selfridges, Londra, a dispărut de pe lista magazinelor Apple, ceea ce înseamnă că au îndepărtat definitiv această locație.

sursa: MacRumors, AppleInsider

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!