imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Samsung Galaxy S8 prin ochii Apple


Samsung Galaxy S8 și S8+ au fost prezentate publicului larg acum două zile. Acest telefon este cel mai mare rival al iPhone-ului, așadar nu putem trece peste cel mai nou dispozitiv Samsung fără a spune ceva despre el.

Evenimentul de prezentare nu a avut multe surprize, după ce am și văzut Galaxy S8 într-un video și imagini dezvăluite în urmă cu o lună. Cu toate acestea, acum este oficial lansat, așa că a venit timpul să vorbim despre cel mai mare rival al iPhone-ului.

Samsung a rostit numele Apple pentru prima dată la eveniment. Mai exact, au declarat că doresc să fie mai buni decât Apple. În mod evident, au lucrat la asta până acum, dar cu această afirmație au declarat război oficial contra Apple în fața întregii lumi. Apoi au introdus modele din categoria de top din acest an.

Au fost introduse două noi dispozitive: Galaxy S8 și Galaxy S8+. Galaxy S8 a primit un ecran de 5.8”, iar S8+ a primit un ecran Super AMOLED 6.2”. Ambele au aceeași rezoluție de 2960 de 1440 pixeli. Această dimensiune de afișare poate părea imensă la început, dar să le comparăm cu iPhone 7 sau iPhone 7 Plus.

S8 este mult mai mare decât iPhone 7, dar S8+ pare să aibe aceeași dimensiune ca iPhone 7 Plus, deși este mai subțire. Ecranul este mai mare ca dimensiune în ambele cazuri, comparativ cu iPhone.

În termeni de design, cel mai bun lucru care se poate întâmpla la aceste telefoane este dispariția logo-ului Samsung din față. Estetic arăta groaznic, cine ar vrea să se uite la logo-ul companiei pe telefon tot timpul? Probabil că știi ce telefon ai cumpărat oricum. Acum, Samsung a scăpat de logo-ul din partea din față, iar singurul loc în care se poate pune este spatele. Următorul pas ar trebui să fie alinierea microfoanelor, difuzoarelor, mufa de încărcare și mufa pentru căști în partea de jos a telefonului, ceea ce nu s-a întâmplat de data asta:

Mai mult ca sigur va fi incomod să utilizezi aceste ecrane enorme și lungi, va trebui cu siguranță să faci un efort ca să ajungi la partea de sus a ecranului. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că atât S8 și S8+ sunt dispozitive superbe! Samsung a proiectat două produse frumoase chiar și după standardele Apple. Prețul pe care trebuie să-l plătești pentru acest lucru sunt ecranele rotunjite, care vor face parte din telefoane de acum încolo. Chiar dacă arată cool, nu prea au sens și în multe cazuri este destul de enervant când conținutul „iese din ecran“ sau devine distorsionat în marginile ecranului. În schimb, telefonul arată uimitor.

LG G6 arată un pic mai bine în acest sens. Dacă pui un LG G6 și S8 lângă el, G6 pare mai practic, chiar dacă nu arată la fel de bine cu marginea mai groasă ca Galaxy S8. S-ar putea să fii indecis pe care îl alegi dacă ești utilizator de Android.

Butonul Acasă a dispărut de la Galaxy S8 sau cel puțin fizic nu este unde obișnuia să fie. Este prezent doar virtual și există o soluție similară cu feedback-ul haptic Apple unde dacă apeși în partea de jos a ecranului mai tare, ecranul acționează ca un buton.

Cititorul de amprente a fost plasat lângă camera de pe spate, care nu este cea mai bună soluție posibilă. În primul rând vei pune amprentele peste camera foto, iar în al doilea rând este destul de greu să ajungi la senzor cu mâna stângă. Scanerul iris este acolo pentru tine ca să deblochezi dispozitivul și funcționează destul de bine conform primelor teste. Poți chiar să nu utilizezi cititorul de amprente de pe spate în acest fel.

În ceea ce privește hardware-ul, S8 a primit procesorul Snapdragon 835 și o memorie de 4 GB. Dimensiunea bateriei nu s-a schimbat, camera din spate a rămas cu o deschidere f1.7 și 12 megapixeli, deși Samsung spune că a primit un procesor de procesare a fotografiei mai inteligent. Camera frontală este de 8 megapixeli. Avem 64GB de stocare, care poate fi extins cu un card SD. Ceea ce este interesant este faptul că Samsung nu a copiat dimensiunile de stocare de la Apple și nu au creat modele de 64-128-256GB, încă utilizează carduri SD. Există o gaură în plus în dispozitiv și un lucru suplimentar în meniuri în timp ce îi spui dispozitivul unde și ce să pună. Acest lucru nu are prea mult sens, să nu mai vorbim de marja de preț. Uită-te cât de bine a funcționat variația prețurilor în funcție de spațiul de stocare al dispozitivelor Apple. Noile dispozitive au rezistență la praf și apă evaluată la IP68.

S8 a primit și un nou asistent numit Bixby și în teorie e mai deștept decât Siri. Nici acesta nu vorbește toate limbile, așa că așteptăm să vedem cât de mult succes va avea. Camera identifică obiecte și o mulțime de lucruri s-au schimbat în departamentul de software. Ne-ar lua mai mult să discutăm aceste aspecte, așa că mai bine urmărești video-ul de mai jos – făcut destul de bine – pentru a vedea cele mai importante caracteristici noi și îmbunătățiri.

Marea întrebare este: a reușit Samsung pentru să creeze dispozitivul iPhone-killer? Ei bine, da și nu. „Da“, dacă te uiți la designul telefonului care arată mai bine decât iPhone în unele aspecte, în special privit din față. Culorile se potrivesc de asemenea și ai putea citi despre lucrurile care într-adevăr nu funcționează mai sus.

Design-ul este un lucru; celălalt este un software care este încă Android și asta nu e atât de minunat. iOS-ul este mai rafinat și ușor de utilizat decât Android, să nu mai vorbim de ecosistemul Apple de care Samsung este foarte departe. Desigur, dacă vă place Android, veți putea enumera un milion și unul de motive pentru care este mai bun decât iOS.

Un lucru este sigur: Samsung s-a descurcat minunat și S8 și S8+ se vor vinde bine. (Precomenzile au început deja.) Cu siguranță vor exista oameni care trec de la un iPhone la unul dintre aceste telefoane, iar S8 va fi unul dintre cele mai bune, dacă nu cel mai bun smartphone de pe piață pentru următoarea jumătate de an. Toate acestea se vor schimba din nou atunci când va avea loc prezentarea Apple din toamnă.

iPhone8_finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!