imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Samsung Galaxy S7 cu finisaj Jet Black?


Compania Sud Coreeană a avut problem serioase cu produsele sale în ultima vreme și chiar aveau nevoie să găsească o cale de a-și crește vânzările. O culoare nouă ar putea fi o idee bună și după cum știm practicile bune sunt bune dintr-un motiv …

Sunt multe articole care dezbat situația dificilă de la Samsung din ultima vreme. Au fost nevoiți să scoată de pe piață unul dintre cele mai bine vândute produse, Galaxy Note 7, din cauza problemelor la baterie. Apoi și bateriile din mașinile lor de spălat au început să o ia razna. Pierderile companiei pot fi evaluate lejer la nivelul miliardelor. Trebuie să se redreseze cumva și asta cât de repede posibil.

O nouă culoare este tot timpul o idee bună. Oricât ar părea de surprinzător, sunt foarte mulți utilizatori cărora le pasă mai mult ce culoare are telefonul lor decât de rezoluția acestuia, sau cât de bună este camera, sau câte core-uri are procesorul telefonului lor. Culoarea neagră a creat un avantaj foarte mare iPhone-ului 7. Se pare că ideea sud coreenilor a funcționat foarte bine, culoarea Coral Blue introdusă în noiembrie având vânzări de aproximativ 15000 de unități pe zi. Ca termen de comparație, numărul aproximativ al unităților de iPhone 7 vândute zilnic este de 10000 de unități.

Nu este o întâmplare faptul că Samsung vrea să producă și telefoane negre. Cei de la Korea Herald relatează că planul companiei sud coreene pare a fi acela de a crește vânzările modelelor Galaxy S7 și S7 Edge , lansate acum nouă luni, lansând variante noi ale acestora cu finisaj Jet Black.

Nu ar fi prima data când Samsung își aliniază paleta de culori la cea a iPhone-urilor, dacă informația că vor lansa varianta Jet Black se adeverește, compania lansând varianta Pink Gold de Galaxy S7 la doar câteva luni după apariția iPhone 6s Rose Gold.

[Nota redacției] Înainte de a începe dezbaterea “copiază sau nu copiază” haideți să stabilim ceva: acesta este specificul industriei. Toată lumea copiază pe toată lumea: un dispozitiv nu vinde mai bine pentru că incorporează multe idei noi și originale ci pentru că funcționează bine. Sunt inutile discuțiile care încearcă să “desființeze” cealaltă companie, este suficient ca fiecare să achiziționeze produsul care-i place mai mult.

Hotărârea poate părea ușor ciudată (încă un motiv de a trata “zvonurile” cu circumspecție) cel mai bine vândut dispozitiv Android vândut fiind varianta Onyx Black care este deja disponibilă în piață. Este adevărat că nu este Jet Black, dar nici nu este complet mată. Așa că dacă noua culoare apare, aceasta va fi mai lucioasă decât versiunile precedente.

Pare a fi o strategie interesantă de piață. Au existat de asemenea zvonuri despre apariția unei variante iPhone 7 Jet White în urmă cu ceva timp. Totuși, actualizarea unui dispozitiv deja existent este un pas riscant, clienții putând, pe bună dreptate de altfel, să fie revoltați de faptul că noua variantă nu a fost disponibilă la momentul lansării produsului, neputând astfel să o achiziționeze la momentul respectiv. În orice caz, pare o mutare inteligentă judecând pe baza cifrelor, așa că este foarte posibil ca cei de la Samsung să lanseze o nouă variantă de culoare pentru Galaxy.

Ne întrebăm cât de ușor se va zgâria …

sursa: MacRumors, The Investor

Beats 30%
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!