imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Să ne împrietenim cu noul Centrul de Control din iOS 11


Ultimul, cel mai nou, noul sistem de operare, iOS 11, este în sfârșit disponibil pentru a-l putea descărca toată lumea. Ar fi bine să te uiți la cea mai importantă schimbare a noului sistem înainte de a face actualizarea, sau chiar și dacă ai făcut-o deja, noul Control Center.

Acest articol este mai mult pentru aceia care nu au urmărit știrile despre noul sistem de operare de la Apple în ultimele luni și astfel nu știu la ce să se aștepte după instalarea sa. Nu vrem să speriem pe nimeni, dar vom începe cu o propoziție care s-ar putea să aibă acest efect asupra unora dintre voi:

pur și simplu nu veți recunoaște noul Control Center.

Acum, că am trecut de primul șoc, vom explica de ce este bine pentru dvs. și unde puteți găsi setările importante.

Ce s-a schimbat?

Pe scurt: tot. Serios. Control Center-ul are o interfață complet nouă și ceea ce este și mai important, un concept complet regândit. De exemplu, toate comutatoarele de control sunt afișate într-o singură pagină, astfel că metoda de a da paginile cu care v-ați obișnuit din iOS 10 nu va rămâne valabilă în viitor. Cea mai importantă schimbare pentru noi este faptul că Control Center-ul este în sfârșit personalizabil. Bineînțeles, Apple nu și-a schimbat complet viziunea, așa că există anumite restricții.

Cum îl accesez?

Exact ca și înainte: glisați în sus din partea inferioară a ecranului.

Personalizarea

După cum am scris și mai sus, Apple nu a permis utilizatorilor să poată personaliza complet centrul de control, există câteva elemente, comenzi și butoane care vor fi permanente și nu le veți putea schimba. Astfel de comenzi sunt modul Avion, Wi-Fi, Bluetooth, comutatorul de date mobile, panoul de control al muzicii, blocarea în modul de afișare portret, Do Not Disturb, oglindirea AirPlay și ajustările luminozității și volumului.

În afară acestora, veți putea să adăugați o mulțime de butoane și comutatoare noi pe care doriți să le vedeți în Centrul de Control. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

● Accesați Settings > Control Center.
● Alegeți opțiunea „Customize”.
● După aceea, puteți adăuga sau elimina comutatoare cu ajutorul cunoscutelor butoane + și – și dacă atingeți cele 3 linii din partea dreaptă, puteți să le ordonați așa cum doriți.

Cum pot să-l elimin?

Deși nu veți putea scăpa complet de Control Center, în anumite cazuri, puteți dezactiva modul în care îl veți accesa. Puteți evita situațiile accidentale și foarte enervante dezactivându-l în interiorul aplicațiilor și dacă-l dezactivați pentru ecranul de blocare, puteți împiedica unele glume pe care vi le-ar putea face prietenii creând alarme la mijlocul nopții, fără a fi nevoie să utilizeze codul de acces.

În interiorul aplicațiilor

● Accesați Settings > Control Center.
● Dezactivați opțiunea „Access Within Apps”.
● După aceasta, veți putea accesa Control Center numai din ecranul Home și din ecranul de blocare.

Ecranul de blocare

● Accesați Settings > Touch ID and Passcode.
● Introduceți parola.
● Derulați în până în partea de jos a paginii, la opțiunea ” Allow Access when locked „.
● Glisați cursorul de lângă Control Center în poziția oprit.

Gata. Asta a fost.

iPhone NPI 2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.