imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Rezultatele financiare Apple pentru trimestrul 4 2016: Prima scădere a veniturilor în ultimii 15 ani


Apple a anunțat rezultatele financiare pentru perioada iulie-septembrie 2016, ultimul trimestru al anului fiscal. Rezultatele marchează prima scădere a cifrei de afaceri, în cifre anualizate, în ultimii 15 ani, dar și un profit de 45 de miliarde de dolari.

Rezultatele solide ale trimestrului încheiat în septembrie au închis un exercițiu fiscal 2016 încoronat cu succes pentru Apple. Suntem încântați de primirea pe care clienții noștri au rezervat-o pentru iPhone 7, iPhone 7 Plus și pentru Apple Watch Series 2. Ne bucurăm de asemenea de un dinamism incredibil al activității de servicii, unde cifra de afaceri a crescut cu 24 % pentru a atinge un rezultat record.

a reacționat Tim Cook, CEO-ul gigantului din Cupertino.

Per ansamblu, veniturile Apple în anul financiar 2016 au însumat 217 miliarde de dolari.

Reculul vânzărilor de iPhone și scăderea veniturilor sunt în conformitate cu așteptările analiștilor.

Astfel, vânzările de iPhone au scăzut cu 5% în termeni de volum, până la 45,5 milioane de unități, și cu 13% în ceea ce privește veniturile (28,2 miliarde de dolari).

În 2016, veniturile generate de servicii au crescut cu 24%, până la cifra record de 6,3 miliarde de dolari, respectiv 13,5 % din totalul cifrei de afaceri.

În schimb, Apple a anunțat așteptări optimiste pentru trimestrul care începe în octombrie, când vânzările noului iPhone 7, lansat la jumătatea lunii septembrie, își vor face simțite prezența din plin.

Astfel, Apple se așteaptă la o cifră de afaceri pentru ultimele luni ale anului de 76 până la 78 de miliarde de dolari, în condițiile în care estimările medii ale experților indică o valoare de 75 de miliarde de dolari.

Principalele cifre înregistrate de Apple în trimestrul 4:

• Profit pe acțiune: 1,67 dolari, în scădere cu 14,79% în cifre anualizate
• Cifră de afaceri: 46,9 miliarde dolari, în scădere cu 8,93% în cifre anualizate
• Marjă brută: 38%, în scădere cu 4,76% în cifre anualizate
• Număr de aparate iPhone vândute: 45,5 milioane, în scădere cu 5,3% în cifre anualizate
• Număr de iPad-uri vândute: 9,2 milioane, în scădere cu 6,8% în cifre anualizate
• Număr de Mac-uri vândute: 4,8 milioane, în scădere cu 15,7% în cifre anualizate

Ce perspective avansează Apple pentru trimestrul care se va încheia la finele lui decembrie: cifră de afaceri între 76 miliarde și 78 miliarde dolari și o creștere de 1,44%.

sursa: Apple

Beats 30%
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!