imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Primele review-uri iPhone 7 și iPhone 7 Plus


Jurnaliștii mai norocoși care au reușit să-și achiziționeze deja un iPhone 7 sau iPhone 7 Plus le-au și pus la lucru. Așa că au apărut deja și primele recenzii ale noilor modele iPhone. Dintre acestea am făcut o selecție pe care o prezentăm mai jos, asta până când la rândul nostru vom putea testa noul iPhone.

The Verge

Să începem cu ceea ce, cei de la The Verge, au considerat a fi părțile negative ale noilor modele lansate. Evident, cel mai mare inconvenient este lipsa conectorului jack. Deși vei putea folosi în continuare vechile căștile cu ajutorul adaptorului Lightning – jack (care este cel mai ieftin hardware Apple la ora actuală) ei consideră o problemă și mai mare faptul că noile căști livrate în cutia iPhone 7 sau iPhone 7 Plus, EarPods, care dispun de conector Lightning nu pot fi folosite și la alte dispozitive, cu excepția iPad-urilor. O altă problemă ar fi faptul că în afara căștilor wireless de la Apple și Beats, care-ți pot oferi într-adevăr o experiență bună atunci când vine vorba despre zona audio wireless (mai ales datorită noului chip W1 dezvoltat de Apple), ceilalți producători de căști nu au putut beneficia la rândul lor de accesul la platforma Apple pentru a putea îmbunătăți integrarea produselor lor în ecosistemul iOS.

vrg_1215_iphone_review_lead_compressed.0

Ca aspecte pozitive cei de la The Verge au menționat mai ales noul buton home. Respectiv înlocuirea lui cu experiența senzorială oferită de Taptic Engine. Această experiență nouă și foarte realistă (apăsarea îți oferă senzația unui buton real) este completată și de posibilitatea de a personaliza butonul (mai multe tipuri de acțiuni pot fi configurate pentru diferite moduri de apăsare). În plus noua abordare are ca efect și eliminarea problemelor hardware cu butonul fizic, care duceau de multe ori până la folosirea butonului de accesibilitate sau chiar la necesitatea reparării butonului. Calitatea camerei foto, a ecranului și spectrul de culori ce pot fi reproduse de acestea este mult îmbunătățită.

Daring Fireball

John Gruber a testat pentru cei de la Daring Fireball un iPhone 7 jet black și un iPhone 7 Plus negru. El încearcă să-i ajute pe cei care nu se pot hotărâ ce culoare să aleagă. În opinia sa negrul arată bine și are avantajul de a rezista mai bine la folosire în timp ce varianta jet black are avantajul de a putea fi mai bine ținut în mână datorită texturii sale. Pe de altă parte finisajul jet black are dezavantajul că după numai două zile de utilizare atentă totuși au apărut ceea ce Apple numește “micro-abraziuni”. Tot el conchide că până la urmă dacă-ți place noua culoare jet black nu mai contează faptul că vor apărea aceste zgârieturi.

Despre noua cameră vorbește numai la superlativ mergând chiar până la a afirma că iPhone-ul este mai mult aparat de fotografiat decât telefon.

The New York Times

Jurnaliștii de la New York Times au testat, utilizând Geekbench 4, vitezele iPhone 7, 6s și 6. Testele au venit să susțină ceea ce au afirmat cei de la Apple pe scena evenimentului de pe 7 septembrie. Noul procesor A10 Fusion este mult mai rapid. Astfel iPhone 7 a fost cu 39% mai rapid decât iPhone 6s și cu 114% mai rapid decât iPhone 6.

AppleInsider

Și aceștia discută despre A10 Fusion, noul procesor de la Apple care “motorizează” iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Noul procesor cu 4 core-uri, două “powerhouse-uri” care oferă puterea de procesare ce aduce performanțele despre care vorbeau și cei de la New York Times și două care asigură funcționalitatea de zi cu zi, dar eficientizează consumul de energie. Combinația între acest system-on-chip și noua baterie are ca rezultat o autonomie mai bună a iPhone 7.

Engadget

Cunoscutul site de tehnologie investighează foarte amănunțit iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Evaluează atent fiecare detaliu și acordă un punctaj foarte bun dispozitivelor, mai bun sau cel puțin egal cu cel acordat dispozitivelor de la competitori. Totuși notează că alegerile făcute de Apple în construcția noilor modele se plasează mai degrabă în zona “safe” decât în cea inovatoare, concluzionând că partea “revoluționară” va apărea în modelele de anul viitor.

iphone7-fb

WIRED

Cei de la Wired nu puteau rata ocazia de a analiza performanțele iPhone 7. Astfel că, au realizat la rândul lor un review video al noilor dispozitive Apple. Au insistat mai ales pe noile camere care utilează iPhone 7 și iPhone 7 Plus și pe calitatea imaginilor și clipurilor video pe care acestea le pot surprinde.

Bussines Insider

Să ne uităm la ceea ce au de spus și cei de la Bussines Insider despre noile modele iPhone. Ca remarcă negativă este remarcat faptul că designul este aproape identic cu cel al modelelor anterioare lăsând loc îmbunătățirilor doar în interiorul dispozitivului.

iphone-7-41

ESPN

Dacă “o fotografie face cât o mie de cuvinte” ESPN a realizat cea mai extensivă recenzie a celor două camere de pe iPhone 7 Plus. Fotograful Landon Nordeman a documentat US Open-ul folosind exclusiv noul iPhone. Iar fotografiile vorbesc de la sine. Funcția de auto-focus și cea de reglare automată a expunerii și-a făcut datoria, permițând surprinderea unor instantanee foarte bune, realizate chiar și folosind doar o mână în unele cazuri.

2016 US Open

BuzzFeed

Nicole Nguyen a testat destul de extensiv nou anunțata caracteristică “water resistant” a iPhone 7. Și-a verificat mail-ul în timp ce făcea duș, a scufundat telefonul într-o pungă cu apă pentru o jumătate de oră, sau l-a scufundat în ocean. iPhone 7 a trecut cu bine peste toate aceste teste. Apoi a analizat calitatea aproape „magnetică” a noii culori jet black de a atrage și a păstra amprentele și zgârieturile. Nicole a concluzionat despre calitatea superioară a camerelor foto de pe noile modele.

Ars Tehnica

Oricine utilizează un iPhone 6 sau un model precedent ar trebui să ia în considerare actualizarea – poate ești încă sub incidența unui contract de doi ani cu un operator de telefonie mobilă, sau poate că telefonul tău prezintă doar semne de uzură și bateria nu mai are autonomia de la început. Pentru un cost suplimentar vei obține un telefon water resistant, mult mai rapid, cu de două sau trei ori mai multă memorie RAM și o mai bună autonomie a bateriei, o cameră de fotografiat mult îmbunătățită și alte câteva avantaje.

Wall Street Journal

Eu nu l-aș numi cel mai avansat telefon pe care-l poți cumpăra la ora actuală. Toate caracteristicile sale ar putea face iPhone 7 cel mai bun smartphone … al anului 2015. Apple ar fi trebuit să-l pună în vânzare anul trecut. Acum, Apple doar “urmărește” Samsung, care a adăugat o cameră de fotografiat echivalentă și caracteristica water resistant modelului Galaxy S7 în urmă cu șase luni. Este pur noroc, pentru Apple, faptul că iPhone 7 a sosit în vinerea în care Samsung s-a văzut nevoită să realizeze o rechemare masivă a Galaxy Note 7 de pe piață.

BN-PU500_PTECH0_M_20160912182451

Bineînțeles că mai toate recenziile citate mai sus menționează mai pe scurt, sau tratează mai pe larg, tema eliminării jack-ului de 3,5 de pe noile modele de iPhone, majoritatea concluzionând că nu este o problemă foarte mare și că este foarte important ce se va întâmpla în următorul model.

Concluziile pe care le-aș trage citind toate aceste review-uri ar fi că mai toți cei care au testat iPhone 7 și iPhone 7 Plus au menționat ca dezavantaje: eliminarea jack-ului și “stabilitatea” designului, neînregistrându-se modificări semnificative din acest punct de vedere față de modelul precedent. Toți au căzut de acord cu privire la îmbunătățirile semnificative aduse de noul A10 Fusion, de noile camere foto și de noua baterie. În ceea ce privește noile culori, majoritatea au optat pentru varianta simplă neagră, finisajul jet black fiind plasat pe locul doi.

Abia așteptăm să primim primele modele în România, la iSTYLE acestea sunt anunțate să sosească începând cu 23 septembrie, pentru a avea ocazia la rândul nostru să le testăm pentru a vă putea împărtăși și părerea noastră.

Între timp, dacă doriți să vă asigurați că veți fi printre primii care vor testa noile modele iPhone le puteți comanda (vor fi livrate începând cu 23 septembrie) sau precomanda accesând link-ul de mai jos.

sursa: The Verge, Daring Fireball, The New York Times, Appleinsider, Engadget, WIRED, Business Insider, ESPN, BuzzFeed, Ars Tehnica, Wall Street Journal

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!