imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Portul Lighning de pe iPad Pro este compatibil cu USB 3.0


Apple a confirmat celor de la ArsTehnica faptul că portul Lightning de pe iPad Pro este compatibil cu standardul USB 3.0, oferind astfel viteze de transfer de până la 5Gbps. Primii care au descoperit acest lucru au fost cei de la iFixit în momentul în care au desfăcut un iPad Pro și au descoperit un controller USB 3.0 de la Fresco Logic – FL1100. Este un upgrade important întrucât portul Lightning care este acum prezent pe modelele curente de iPad și iPhone sunt compatibile USB 2.0 și oferă viteze de transfer de până la 480 Mbps. Asta înseamnă viteze de transfer prin noul port Lighning de până la 10 ori mai mari decât până acum.

Din păcate se pare că pentru a beneficia de aceste viteze îmbunătățite, cel puțin deocamdată, va fi nevoie să plătiți suplimentar. Cablul Lightning care vine în cutia iPad Pro va fi cel standard și oferă viteze USB 2.0. Dacă doriți să beneficiați de viteza îmbunătățită USB 3.0 va trebui să achiziționați un cablu separat în momentul în care acestea vor fi disponibile pe piață. Este posibil ca noul cablu să fie diferit chiar și fizic de modelul curent USB 2.0 întrucât se pare că acesta nu are suficienți pini pentru a putea suporta specificația USB 3.0.

De-a lungul anilor Apple a simplificat și mărit vitezele cu care se pot transfera fișiere între dispozitivele iOS și Mac-uri cu îmbunătățiri cum ar fi sincronizarea Wi-Fi la iTunes și AirDrop, dar în mod special pentru cei care transferă frecvent fișiere foarte mari (cum ar fi fișierele video 4k) pe și de pe iPhone, posibilitatea de a putea face aceste transferuri la viteze USB 3.0 este mai mult decât binevenită. Ar putea fi o opțiune foarte bună pentru Apple să includă un controler USB 3.0 în următorul procesor al său, A10, pentru a evita necesitatea unui controler suplimentar și a putea folosi economia de spațiu astfel obținută pentru a realiza dispozitive mai mici.

sursa: ArsTehnica

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!