imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Popularitatea Apple Music a crescut considerabil în 2016


Apple Music ocupă locul nouă, cu o medie de mai mult de 68 milioane de utilizatori, într-un top alcătuit de cei de la Nielsen în urma unui studiu de piață. Studiul a fost realizat pe o bază de 9000 utilizatori, cu vârste mai mari de 18 ani, care trăiesc în SUA. Printre persoanele chestionate s-au regăsit și minoritățile din America.

Nu este de mirare faptul că Apple insistă atât de mult pe piața serviciilor. Anul 2016, mai mult ca oricare altul, ne-a arătat faptul că dacă Apple dorește să rămână într-o poziție de top, nu se pot mulțumi doar cu a produce smartphone-uri și sisteme, existând o conexiune foarte importantă între dispozitivele smart și conținutul pe care utilizatorii acestora îl consumă.

Și asta nu datorită faptului că deocamdată ar avea vreun motiv să se teamă că ar putea pierde poziția din top. Ci, mai degrabă pentru că segmentul de servicii a crescut considerabil mai bine decât cel al vânzărilor de hardware în 2016. Apple Music a crescut considerabil în preferințele utilizatorilor așa cum reiese și din studiul celor de la Nielsen.

Trebuie notat, atunci când vorbim despre acest studiu, faptul că acesta s-a bazat exclusiv pe utilizatori din SUA, unde este și cea mai mare bază de utilizatori de iPhone. Buna integrare a player-ului nativ de muzică de pe aceste dispozitive cu Apple Music a contribuit foarte mult la acest succes.

Amazon și Instagram au înregistrat cea mai mare creștere adică 43% și respectiv 36%, comparativ cu anul precedent. Facebook-ul are în continuare cea mai mare bază de utilizatori, 146 milioane, având o creștere de 14% față de 2015. Facebook este urmată de Facebook Messenger cu 129 milioane de utilizatori, după care vine cea mai mare platformă de partajare de clipuri video, Youtube, cu cei 113 milioane de utilizatori ai săi.

Surprinzătoare este poziția a șaptea pe care o ocupă aplicația mobilă Gmail, care a și beneficiat de o actualizare majoră anul trecut. Mai merită notat faptul că nici Spotify, Deezer, sau Netflix nu au intrat în primele 10 clasate ale acestui top. Motivul pentru care aceste aplicații nu au intrat în top este, cel mai probabil, vârsta bazei de utilizatori pe care s-a realizat studiul: de la 18 ani în sus, iar după această vârstă utilizatorii nu prea le mai folosesc. Locul al optulea este ocupat de Instagram, ceea ce este puțin cam neplăcut pentru dezvoltatorii de la Snapchat.

Se pare că Apple și-a câștigat un binemeritat loc pe piața de consum de conținut, adaptându-și oferta de servicii cerințelor acesteia. Va fi foarte dificil pentru orice companie să concureze Apple în acest domeniu, mai ales dacă compania va reuși să realizeze lucruri similare și cu filmele și serialele, și cu atât mai puțin dacă va reuși să înceapă producția de conținut propriu.

sursa: Apple World Today

 

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!