imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Poliția din Manhattan are 393 de iPhone-uri pe care nu le poate decoda


O mulțime de dispozitive iPhone și iPad confiscate în timpul investigațiilor se află în custodia poliției din Manhattan, dar aceștia nu le pot decoda.

Se pare că poliția americană are destul de multe bătăi de cap cu produsele Apple. Este o problemă de care s-au lovit și cei de la FBI: Apple produce telefoane care nu pot fi deblocate, iar acest lucru începe să devină o “marcă” a companiei din Cupertino, aceștia îmbunătățind în mod constant metodele de criptare folosite.

Știrea nu pare interesantă la prima vedere, dar altceva a ieșit la suprafață: fiecare dispozitiv are ca sistem de operare iOS 8 sau o versiune mai nouă. Apple și FBI-ul au avut o dispută legală în cazul atacatorului de la San Bernardino, atunci când agenții federali au vrut să oblige Apple să le ofere acces la conținutul iPhone-ului respectiv. Apple nu a cooperat însă. Unul dintre motivele pentru care nu au făcut-o a fost faptul că pentru ei este foarte importantă protecția datelor utilizatorilor, iar „deschiderea” unui telefon le-ar pune în pericol și pe toate celelalte. Ar fi ca și cum ar crea un virus mortal care ar contamina apoi toată omenirea. Deși FBI-ul a reușit să „spargă” iPhone-ul 5C despre care era vorba în acest caz, se pare că deocamdată nu au reușit să facă același lucru modelelor mai noi.

02_uncrackable_iphone

Motivul este chiar modulul Secure Enclave. Acest sistem de criptare se bazează pe două lucruri care au apărut în modelele mai noi decât 5C. Acestea sunt: Touch ID-ul și procesorul A7 (sau mai nou). Procesoarele A7 se bazează pe ARMv8 ce pot realiza criptarea într-un alt segment al arhitecturii.

Astfel, iPhone-ul a ajuns practic de ne-spart și, cel mai probabil, nici cei de la Apple nu pot decripta datele. Chiar dacă ei sunt pe „teren propriu”, își cunosc propriile mecanisme de criptare mai bine ca oricine altcineva.

Procurorul districtului Manhattan a dezvăluit și tipurile de crime legate de care au confiscat dispozitivele iOS. 36% au fost infracțiuni legate de internet sau furt de identitate. Alte 24 de procente au fost legate de cazuri de investigare a traficului de droguri. De asemenea, se mai regăsesc în statistică și cazuri legate de infracțiuni de natură sexuală, jaf și crimă.

Majoritatea iPhone-urilor confiscate sunt din seria 6, mai precis 166. Pe locul doi se regăsește iPhone 6 Plus, apoi iPhone 6s. Doar un iPhone 4S se află pe listă: probabil posesorul acelui iPhone nu și-a setat data de naștere ca parolă.

Ce putem face, Apple este de neînduplecat atunci când vine vorba despre protecția datelor utilizatorilor. Procurorul de district Cyrus Vance spune că toate acestea sunt doar o strategie de marketing pe care compania o folosește pentru a se opune investigațiilor. Procurorul își dorește ca legea să se modifice pentru a ajuta autoritățile în viitor, chiar dacă asta dă naștere unor probleme de moralitate.

sursa: AppleInsider

AWS3_curele
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!