imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Performanțele noilor iPad Pro le pot concura și pe cele ale MacBook Pro i7


Am fost surprinși chiar și noi. Știam că noul iPad Pro este puternic dar într-o luptă cu un MacBook Pro high-end, nu am fi pariat pe iPad Pro. Iată rezultatele câtorva teste Benchmark.

Seria iPad Pro a beneficiat de o actualizare majoră la WWDC și un nou membru s-a alăturat gamei, iPad Pro de 10,5″. Specificațiile arată că performanțele noilor tablete Apple sunt foarte bune. Și așa ar și trebui să fie dacă Apple vrea ca iPad-urile să poată fi o opțiune serioasă de înlocuire a laptopurilor, hardware-ul ar trebui să fie competitiv.

Această idee s-a fixat în mintea bloggerilor de la BareFeats și au decis să testeze iPad Pro și MacBook Pros cu GeekBench și GFXBench pentru a verifica performanța fiecărei game de produse și relația acestora. Din fair play, au luat MacBook Pro-urile cu procesoarele cele mai puternice, i7, și cu TouchBar și le-au comparat cu cei mai puternice iPad-uri Pro. Au testat, de asemenea, și versiunile actualizate recent. Aceștia au fost combatanții:

MacBook

2017 MacBook Pro Retina de 13 inci, procesor i7 dual-core de 3,5 GHz, Intel Iris Plus Graphics 650 GPU, 16 GB 2133 MHz LPDDR3 RAM, 1 TB PCIe SSD

2016 MacBook Pro Retina de 13 inci, procesor i7 dual-core de 3,1GHz, Intel Iris Graphics 550 GPU, 16GB 2133 MHz-es LPDDR3 RAM, 1TB PCIe SSD

iPad

2017 iPad Pro 12,9 inch (iPad7,2), procesor A10X 2,39GHz, 512GB SSD, 4GB RAM

2017 iPad Pro 10,5 inch (iPad7,4), procesor A10X 2,39GHz, 512GB SSD, 4GB RAM

La măsurarea performanțelor unui singur nucleu al procesorului, versiunea 2016 și versiunea 2017 de MacBook Pros au fost imbatabile. Rezultatele lor au fost mai bune decât ale oricărui iPad. Dintre tablete, modelul de 10,5″ a fost câștigătorul, însă recentul iPad Pro de 12,9″ a fost foarte apropiat.

După cum am crezut de la început, testele multi-core s-au încheiat desemnând câștigător MacBook Pro-ul 2017. Însă, în mod surprinzător, în acest test, atât modelul de iPad Pro 2017 de 10,5 „cât și cel de 12,9” au surclasat MacBook Pro 2016.

Apoi, testul Geekbench metal GPU a venit cu aceleași rezultate surprinzătoare.

Procesorul iPad Pro 10,5″ a avut rezultate mai bine decât orice MacBook Pro.

Modelul din 2017 a fost bătut de iPad Pro de 12,9″, care a ocupat a treia poziție din competiție. Nu este clar cum a reușit MacBook Pro 2016 să ajungă pe poziția a doua și să depășească modelul mai recent. Dar acesta din urmă, în mod surprinzător, a ajuns să ocupe a patra poziție. Su făcut și testul GPU GFXBench, iar rezultatele s-au dovedit a fi aceleași, iar iPad-ul a avut cele mai bune rezultate.

Întrebarea este dacă iPad-ul Pro a devenit mult mai puternic puternic sau au slăbit performanțele MacBook Pro-urilor? Înainte de a trage orice concluzie să nu uităm de alți factori. Ca orice test de referință acestea se desfășoară în „condiții de laborator”. Rezultatele în circumstanțe reale pot fi diferite.

De asemenea, trebuie ținut cont și de dimensiunea și rezoluția ecranului. Nu este o coincidență faptul că iPad Pro, versiunea de 10,5″ este câștigătorul. În majoritatea cazurilor, MacBook Pro are ecrane mai mari și cu rezoluții mai mari, care afectează rezultatele testelor, mai ales atunci când este vorba despre performanțe grafice. Și nu în ultimul rând, iOS și macOS sunt două sisteme complet diferite, comparația lor nu poate fi 100% corectă.

Însă, până la urmă aceste teste arată că Apple ia foarte în serios problema înlocuirii laptop-urilor cu iPad-uri. Eforturile lor se vor putea concretiza în curând, deoarece iOS 11 pare foarte bine optimizat pentru iPad.

sursa: 9to5mac

iPhone6_finantare_mai_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!