chamberscook-100611374-large

Parteneriatul Apple cu Cisco va așterne un covor roșu pentru aplicațiile iOS critice

#Noutăți
2015. 09. 01.

Înțelegerea ar putea determina o mai bună integrare a iPhone-ului în infrastructura IT a companiilor

Luni a fost semnat parteneriatul care va permite companiilor ce folosesc dispozitivele Apple și Cisco Systems să ofere prioritate aplicațiilor iOS și să redirecționeze apelurile către rețelele interne.

Această înțelegere este o confirmare a faptului că dispozitivele mobile și aplicațiile pentru acestea sunt din ce în ce mai importante și vin să înlocuiască IT-ul tradițional în multe companii. Procentul apelurilor cu ajutorul dispozitivelor mobile este în jur de 30% din totalul apelurilor de voce, conform Cisco. Companiile doresc să combine tehnologiile mobile și cele tradiționale pentru a ajuta oamenii să lucreze mai bine.

Colaborarea dintre Cisco și Apple poate asigura o mai bună integrare a dispozitivelor și aplicațiilor mobile în infrastructura IT a companiilor întrucât ambele firme furnizează atât echipamente, cât și software-ul pentru acestea, potrivit lui Rowan Trollope, prim-vicepreședinte al grupului de colaborare Cisco. „Noi putem merge mai departe de ceea ce ar putea face un simplu dezvoltator de aplicații”, a spus el.

Nu a fost precizat un orizont de timp pentru primele rezultate ale parteneriatului, dar rezultatele ar putea avea un domeniu de aplicare foarte larg. Sunt avute în vedere îmbunătățirea colaborării și a integrării între dispozitivele iPhone și telefoanele din birouri, dar și un mai bun control al traficului mobil, conform celor spuse de Trollope.

Una dintre liniile strategice ale Apple este creșterea credibilităţii sale ca furnizor de echipamente IT pentru companii (chiar și în condițiile în care companiile care oferă soluții IT pentru corporații se confruntă cu asaltul dispozitivelor de larg consum, cum ar fi iPhone-ul și iPad-u1, și cu aplicațiile lor gratuite care folosesc accesul la Internet). Parteneriatul încheiat anul trecut cu IBM s-a concretizat deja printr-o serie de aplicații care țintesc anumite industrii.

sursa: Macworld