imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Opt noi reclame din campania Shot on iPhone


Zilele trecute, echipa de marketing de la Apple a publicat pe canalul oficial de YouTube 8 spoturi noi. Acestea fac parte din campania “Shot on iPhone” menită să puncteze calitățile de cameră digitală ale iPhone-ului.

Campania publicitară “Shot on iPhone” este una dintre cele mai populare și de succes campanii Apple. Nu întâmplător, în această campanie este implicată una dintre cele mai bune agenții de advertising: TBWA. De altfel, ca o recunoaștere a popularității campaniei, aceasta a primit premiul cel mare la categoria “Outdoors” în cadrul festivalului Cannes Lions din 2015.

Clipurile surprind calitățile de cameră digitală ale iPhone în cele mai diverse condiții. Astfel, vedem spoturi filmate pe vreme ploioasă, în avion la mare înălțime, printre ghețurile din Antarctica sau la apus. Sunt folosite tehnici foarte variate de filmare, de la time-lapse până la slow-motion. Toate acestea subliniază nivelul de detaliu și de culoare pe care iPhone-ul le poate captura în orice condiții meteo sau de iluminare.

Mai jos puteți viziona clipurile.

Primul este realizat de George B. din Los Angeles și suprinde peisajul urban în timpul unei ploi, așa cum se vede prin parbrizul mașinii. Este filmat în slow-motion și surprinde foarte interesant dinamica ploii pe parbriz, imaginile fiind montate pe piesa “In Your River” a lui Snoh Aalegra.

Ne mutăm în Antarctica pentru clipul filmat de Nicolas D. Acesta surprinde în time-lapse un pasaj din viața pinguinilor, cele 15 secunde de filmare fiind montate pe piesa “Gossipo Perpetuo” a lui Jean-Jacques Perrey care susține foarte bine tempo-ul filmării.

Următorul clip ne aduce pe continentul european, mai precis în Germania, unde Polo S. a surprins în slow-motion alergarea unui câine pe un câmp verde. Filmarea este destul de spectaculoasă, ecranul fiind împărțit în două, între câmpul de cereale și cer, câinele făcând legătura între cele două. Aici sunt remarcabile calitățile iPhone-ului ce poate extinde câmpul de profunzime capturând foarte bine detaliile din prim plan, fără a pierde însă din saturarea culorilor sau a luminozității pentru fundalul mai îndepărtat.

În continuare mergem în Africa pentru a vedea un hipopotam ce urmărește o barcă cu motor și, pentru a potența efectul întâlnirii cu acesta, filmarea trece în slow-motion.

A cincea filmare este realizată deasupra norilor, în timpul unui zbor între Miami și Curacao. Este uimitoare calitatea imaginilor surprinse cu ajutorul iPhone-ului, deși avem de-a face cu condiții destul de dificile de filmare – avem zone cu iluminare foarte puternică, dar și zone întunecate cu un contrast foarte scăzut, dar toate detaliile sunt foarte bine surprinse.

Spotul realizat pe continentul sud-american este o filmare alb-negru în slow-motion ce a fost montată invers, aceasta surprinzând săriturile unor băieți în apă, dar și o structură suprarealistă în fundal.

Australia este noua destinație în care ajungem pentru o filmare spectaculoasă, contre-jour și slow-motion a unui roi de albine.

Ultimul clip ne duce în Malaiezia și ne transpune într-o atmosferă caldă, cu un apus cu lumină difuză, dar care ilustrează excelent capacitatea telefonului de a surprinde imagini foarte bune chiar și în situații în care avem atât zone puternic iluminate, cât și zone cu contrast foarte slab.

iPad Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!