imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Oamenii doresc HomePod-ul


Știam deja înaintea WWDC că Speaker-ul Siri de la Apple, care a primit mai târziu numele HomePod, va fi star-ul spectacolului. Singura întrebare a fost și este încă: cine îl va cumpăra? Se pare că este dorit de mulți oameni.

Nu este nicio îndoială că cererea pentru diferite accesorii pentru casa inteligentă devine tot mai mare. Acest lucru face ca producătorii să fie foarte fericiți, deoarece piața smartphone-urilor este aproape saturată și trebuie să vină cu ceva nou pentru a rămâne pe piață. În prezent, cele mai populare accesorii sunt difuzoarele cu un asistent virtual încorporat.

Această tendință a început cu Amazon Echo și asistentul său, Alexa. Nu a trebuit să așteptăm prea mult până când Google și Microsoft s-au alăturat petrecerii, doar Apple mai lipsea. Până acum. În timpul WWDC-ului de anul acesta, compania cu sediul în Cupertino și-a prezentat propria soluție, HomePod care promite un sunet magnific și soluții inteligente oferite de Siri.

Dar există unele probleme. Cea mai mică este faptul că produsul este încă în curs de dezvoltare și de fabricație, așa că trebuie să mai așteptăm câteva luni până când va fi lansat. Cea mai mare este însă prețul său, destul de mare. Este aproape dublu față de cel pe care trebuie să-l achităm pentru Amazon Echo (179 de dolari vs. 349 de dolari).

Cine l-ar cumpăra?

Compania de analiză de piață, MorningConsult, a efectuat un studiu la care au participat 2000 de persoane, iar rezultatele spun că mulți oameni ar cumpăra acest produs încă prea puțin cunoscut.

17% dintre participanți consideră că Echo este cea mai bună alegere, urmată de Dot tot de la Amazon cu 12%, iar pe locul al treilea este Google Home și HomePod, ambele cu 11%. Aceste statistici nu reprezintă un început prost mai ales dacă ținem cont că produsul Apple a fost testat doar de Tim Cook. Merită, de asemenea, evidențiat faptul că, după preț, marca este cel mai important factor în cazul unei astfel de achiziții, iar Apple este un concurent destul de serios în ceea ce privește marca.

Celălalt lucru important este faptul că utilizatorii Apple sunt destul de loiali. 45% dintre cei care au deja un produs Apple sunt interesați de această nouă lansare. Interesul nu înseamnă prea multe, doar cei care spun în timpul acestui tip de studii că sunt foarte interesați pot fi ușor convertiți în cumpărători. Din fericire, 19% au spus acest lucru.

Ținând cont de cât de mulți utilizatori iPhone există, dacă numai un sfert dintre ei vor cumpăra un HomePod, produsul va fi cu adevărat de succes.

sursa: 9to5mac

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!