cover_support

O nouă aplicație iOS de la Apple vă va ajuta să rezolvați problemele tehnice mai rapid

#Noutăți
2015. 11. 23.

Conform unor imagini “scăpate” pe surse se pare că Apple va oferi asistență clienților cu ajutorul unei noi aplicații pentru dispozitivele iOS. Aplicația va pune clienților câteva “întrebări de bază [despre aparatul care are nevoie de reparații] pentru a se localiza cât mai rapid problem” și a le permite acestora să “facă o programare pentru un serviciu, să trimită aparatul în service, sau să contacteze telefonic personalul de service de la Apple “.

Aplicația ar reprezenta un pas important în îmbunătățirea accesului clienților la serviciile de “support” necesare, comparativ cu ceea ce este prezent la ora actuală pe site-ul Apple. Subdomeniul pentru asistență tehnică poate fi uneori dificil de navigat, între articolele tehnice oficiale și discuțiile generate de utilizatori, care uneori se întind pe ani de zile, pentru unele produse care au o istorie mai îndelungată. Aplicația se va baza totodată pe lista de dispozitive pe care le-ai înregistrat cu Apple ID-ul tău pentru a se asigură că-ți oferă asistența relevantă pentru produsele tale.

sursa: The Verge
sursa: The Verge

Aplicația vine de asemenea în mod natural să completeze serviciile accesibile pe dispozitivele iOS, ceea ce va fi un beneficiu real pentru mulți utilizatori, iPhone-ul fiind un dispozitiv care este în permanență la utilizator. Apariția acestei aplicații ar putea de asemenea să reducă cozile de la Genius Bar.

În prezent în România, singura opțiune prezentă în App Store este aceea de a contacta prin email echipa de “support” iTunes. Nu este foarte clar ce funcționalități noi vor fi adăugate pentru zona noastră, dacă zvonurile despre apariția acestei aplicații se vor dovedi adevărate și aplicația chiar va apărea în App Store-ul de pe dispozitivele noastre iOS. O primă opțiune ar fi să avem acces la sfaturile tehnice oficiale pentru rezolvarea celor mai des întâlnite probleme, pentru a avea șansa de a face primii pași în încercarea de a ne rezolva singuri eventualele probleme.

sursa: MacRumors,The Verge, uSwitch