imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nu puteți dezactiva în totalitate Wi-Fi-ul și Bluetooth-ul din Control Center


Se aud din ce în ce mai multe voci care se plâng că cele două cel mai frecvent utilizate funcții ale Control Center-ului nu se comportă cum ar trebui. Acum, Apple a confirmat că așa vor funcționa de acum încolo și am vrea să vă explicăm care este scopul acestei schimbări.

Încet dar sigur, a apărut o „PROBLEMĂ” în legătură cu iOS 11. Mulți utilizatori s-au supărat, deoarece butoanele Wi-Fi și Bluetooth nu întrerup complet funcțiile, doar deconectează dispozitivul de la rețeaua sau dispozitivul dat. Care ar putea fi motivul deciziei Apple? Pe scurt:

Nu are nici un rost să dezactivați complet funcțiile Wi-Fi și Bluetooth.

Pentru a merge și mai departe, este doar un dezavantaj să le dezactivați complet în majoritatea cazurilor. Cei care sunt îngrijorați de autonomia bateriei nu au nici un motiv să facă acest lucru. Dacă nu sunteți conectat la nicio rețea sau dispozitiv (ceea ce fac butoanele acum), faptul că funcțiile nu sunt oprite complet nu are niciun efect asupra bateriei. Cipul care gestionează aceste funcții nu folosește deloc energie.

Deci, nu există dezavantaje, ci doar mai multe avantaje. Dacă Wi-Fi-ul și Bluetooth-ul sunt pornite după deconectarea lor, puteți să vă bucurați mai mult de Apple Watch, Apple Pencil, AirPlay, Handoff, Instant Hotspot și, de asemenea, ajută la o localizare mai precisă.

Singurul motiv mai mult sau mai puțin acceptabil de a trece complet offline este acela că doriți să vă feriți de radiații. În acest caz, trebuie să accesați Settings și să glisați butoanele.

Prin Control Center (cu dispozitivul deblocat): glisați pentru a afișa meniul, atingeți butoanele Wi-Fi și Bluetooth, glisați pentru a face meniul să dispară. În total 4 interacțiuni.

Prin Settings (cu dispozitivul deblocat): Apăsați Settings și accesați Wi-Fi, glisați butonul, reveniți, accesați Bluetooth, glisați butonul și apăsați Home pentru a ieși. Un total de 7 interacțiuni.

 

De asemenea, este important să știți că dacă dezactivați Wi-Fi-ul și / sau Bluetooth-ul din Control Center, acestea repornesc automat la 5AM. Wi-Fi-ul revine, de asemenea, dacă vă mutați și intrați în zona unei alte rețele la care se conectează automat.

MB
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.