imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Nu mai găsești anumite contacte în agenda iPhone?


Probabil că ți s-a întâmplat măcar o dată să vrei să adaugi un contact, un număr de telefon, sau o adresă de mail în memoria telefonului și să descoperi că după un restart al telefonului sau după ce închizi și redeschizi aplicația „Telefon” sau „Contacte”, numărul sau adresa respectivă nu mai sunt salvate. Problema în cauză poate apărea mai ales dacă ai făcut recent un restore dintr-un backup anterior sau dacă ai schimbat una dintre setările telefonului ce se referă la conturile de mail salvate pe acesta, mai exact la ce anume informații și date se sincronizează automat cu acele conturi. Spre exemplu, dacă ai avut un cont de iCloud și un cont de Gmail salvate pe telefon, ai făcut un backup în iTunes, iar mai apoi ai adăugat încă un cont de Yahoo! cu care ai ales să sincronizezi unul sau mai multe contacte, vei observa că după ce vei da restore pe telefon backup-ului anterior salvării contului de Yahoo!, toate informațiile sincronizate cu acel cont nu vor mai fi disponibile pe telefon.

Mai exact, e important să parcurgi pașii de mai jos pentru a elimina potențialele cauze care îți fac datele sa „dispară” de pe dispozitivul tău iOS.

1 – deschide aplicația de contacte și asigură-te că în meniul din stânga sus numit „Grupuri”, sunt selectate toate conturile disponibile, pentru a fi sigur că nu există contacte sau notițe rămase pe un anume cont și care nu sunt sincronizate cu telefonul tău. (Foto 1)

image1
Foto 1

2 – accesează meniul „Setări”, secțiunea „Mail, Contacte, Calendare”, și verifică cu atenție pentru fiecare cont în parte dacă sunt bifate toate opțiunile de sincronizare. (Foto 2 și 3)

Foto 2
Foto 2
Foto 3
Foto 3

3 – tot în meniul de mai sus, dă scroll mai jos și apasă pe setarea „Importă Contacte SIM”, pentru a prelua orice contacte rămase stocate pe cartela SIM a telefonului tău. (Foto 4)

04

După ce urmezi pașii de mai sus, nu rămâne decât să oprești și să repornești telefonul, pentru ca noile setări să fie aplicate.

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!