imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Noul sistem de operare iOS 10 a fost deja instalat pe 34 la sută dintre aparatele Apple


iOS 10 a fost deja instalat pe aproape 34 la sută dintre device-urile Apple, la sub o săptămână de la lansare, potrivit datelor compilate de Mixpanel.

iOS 9 rămâne în continuare cel mai popular sistem de operare în universul Apple, fiind instalat pe 62 dintre produse, în timp ce sub 5 la sută continuă să folosească sistemul iOS 8 sau unul mai vechi.

După primele 24 de ore de la lansare, iOS 10 fusese deja instalat pe 14,45 la sută dintre device-uri, devansând ușor ritmul de trecere la iOS 9, lansat în urmă cu un an.

Specialiștii consideră că noul sistem de operare iOS 10 conține multe facilități care încurajează utilizatorii să treacă la un update imediat. Printre acestea, îmbunătățirea aplicației de Mesagerie, noul sistem App Store, Siri API disponibil pentru dezvoltatori, o nouă aplicație pentru muzică, noi capacități de recunoaștere facială și a obiectelor.

Rata adopție iOS 10
Rata adopție iOS 10

Cu toate acestea, iOS 10 s-a confruntat cu unele probleme de instalare în primele zile, încetinind probabil ritmul de upgradare. Acum, că aceste probleme au fost rezolvate, clienții nu par să mai aibă reticențe în trecerea la noul sistem de operare.

Având în vedere ritmul în creștere în care se instalează iOS 10, acesta ar putea depăși succesul iOS 9 și să devină sistemul de operare cu cea mai rapidă rată de adoptare. Anul trecut, la mai puțin de două săptămâni după lansare, Apple anunțase că iOS 9 fusese deja instalat pe mai mult de 50 la sută dintre device-urile active, cea mai rapidă rată de trecere la o nouă variantă a sistemului de operare iOS.

Și, în cazul în care ritmul de trecere la iOS 10 crește cu încă 16 la sută săptămâna viitoare, ar putea obține titlul de software-ul cu cea mai rapidă rată de upgradare.

Aparatele compatibile cu iOS 10 sunt următoarele: iPhone 5, 5s, 5c, iPhone 6, Plus, 6s, 6s Plus, iPhone SE, iPad 4, Air și Air 2, Mini 2, Mini 3 și Mini 4, iPad Pro 12,9 și Pro 9,7.

sursa: Macrumors

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!