imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Noul Instagram


Ieri Instagram s-a înnoit. Pentru prima dată în existența companiei a fost schimbat logo-ul și totodată și interfața aplicației.

Cea mai evidentă schimbare este cea a logo-ului. Cel vechi, în care apărea reprezentarea camerei foto și curcubeul, a fost înlocuit cu o reprezentare mult mai schematică, dar sugestivă. Este o schimbare majoră de concept în primul rând, fiind abandonată reprezentarea aproape realistă a obiectului pentru una stilizată. De asemenea, și curcubeul s-a metamorfozat într-un gradient de culori.

Acest gen de “transformare” s-a întâmplat și la Apple, dar deja în urmă cu câțiva ani, când s-a trecut de la reprezentările realiste care erau folosite înainte, la cele mai schematice folosite și acum. Cine nu mai ține minte pictograma folosită nu mai departe de acum trei ani pentru Notițe sau chiar aspectul ce imita un caiet al aplicației sau Calendarul, etc.

photo-jun-17-6-03-18-pm-100042568-orig

Transformările suferite de interfața aplicației nu sunt la fel de spectaculoase. Aceasta și-a pierdut culoarea, devenind o interfață alb – negru, menită, conform celor de la Instagram, să pună mai bine în valoare fotografiile și materialele video postate de utilizatori.

Instagram-1

În postul de pe blogul Instagram care anunță aceste modificări este precizat, de asemenea, faptul că în prezent peste 80 de milioane de poze și video-uri sunt postate zilnic de utilizatorii aplicației. În cei peste cinci ani de existență ai aplicației aceasta a ajuns la cifre impresionante, având peste 400 milioane de utilizatori activi lunar.

Today we’re introducing a new look. You’ll see an updated icon and app design for Instagram. Inspired by the previous app icon, the new one represents a simpler camera and the rainbow lives on in gradient form. You’ll also see updated icons for our other creative apps: Layout, Boomerang and Hyperlapse. We’ve made improvements to how the Instagram app looks on the inside as well. The simpler design puts more focus on your photos and videos without changing how you navigate the app. The Instagram community has evolved over the past five years from a place to share filtered photos to so much more — a global community of interests sharing more than 80 million photos and videos every day. Our updated look reflects how vibrant and diverse your storytelling has become. Thank you for giving this community its life and color. You make Instagram a place to discover the wonder in the world. Every photo and video — from the littlest things to the most epic — opens a window for people to broaden their experiences and connect in new ways.

A video posted by Instagram (@instagram) on

Nu doar identitatea Instagram a fost modificată, ci și cea a celorlate aplicații dezvoltate de companie: Layout, Boomerang and Hyperlapse.

new-instagram-logo-blog

Noul logo Instagram nu a fost la fel de bine primit de toată lumea, existând multe păreri, mai ales ale unor designeri sau graficieni, care au acoperit plaja de la afirmații precum: noul logo are “calitatea” unui desen de copil, până la „noul logo este pur și simplu un dezastru”.

MBA finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!