imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Noua reclamă la iPhone 6s – „Thank You Speech”


Mulți susțin că, în afară de calitatea produselor, succesul celor de la Apple este asigurat de marketing-ul practicat de aceștia. Acest lucru este cu siguranță susținut și de calitatea clipurilor video realizate de echipa de marketing și postate online. Ultimul astfel de clip a fost postat luni și promovează iPhone 6s și activarea vocală a Siri.

Clipul se numește „Thank You Speech”, are 30 de secunde și îl are ca protagonist pe Neil Patrick Harris. Apariția actorului nu ne mai surprinde, apariția unor vedete în clipurile de promovare ale produselor Apple fiind deja un lucru obișnuit. De altfel, el este deja la a doua apariție în astfel de reclame, după ce a jucat și în reclama de acum câteva săptămâni, „Onions”.

În spot, actorul activează Siri – asistentul personal digital de pe iOS – și îi cere să-i redea conținutul notiței „Thank You Speech”. Acesta redă discursul de mulțumire pe care actorul îl repetă (pentru o ceremonie în cadrul căreia care deducem că i se va decerna un premiu), Harris făcând lip-sync în timp ce Siri îi citește discursul.

– Hei Siri, citește notița mea «Thank You Speech».
– Nota ta de azi spune: «Thank You Speech!».
– Oh, Doamne.
– Atât de mulți oameni cărora să le mulțumesc: mama, tata, David, copiii mei, care mă urmăresc de acasă… ar trebui să fi adormit până acum! (pauza pentru râs) Ah, OK, mi s-a terminat timpul. Vă mulțumesc foarte mult!
– Eu voi fi mult mai natural.

Acesta este scriptul spotului de promovare pentru Siri. Scurta „scenetă” are, ca mai toate clipurile publicitare de la Apple, și un moment haios. Este vorba despre ultima replică a lui Neil Patrick Harris în care acesta punctează faptul că vocea Siri pare ne-naturală. Mai merită menționat faptul că și în acest clip este vorba despre o ceremonie de decernare a unui premiu ca în cazul spotului „Onions”, unde Harris este prezentatorul unei festivităţi similare. Să fie oare momentul pentru actorul din serialul de succes „How I Met Your Mother” să primească un astfel de premiu, nu doar să fie gazda acestor evenimente?

MacBook Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!