imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nokia a finalizat achiziția Withings


Gama reînnoită de produse de monitorizare digitală a sănătății, disponibilă în iSTYLE, va fi distribuită de compania finlandeză de acum încolo.

Fostul gigant producător de telefoane mobile, Nokia, a renunțat recent la multe domenii și și-a păstrat, ca sursă primară de venituri, domeniul dezvoltării rețelelor de telefonie. Cu toate acestea, marca pe care o posedă este încă destul de valoroasă, iar Nokia dorește să o folosească în cel mai profitabil mod posibil. În afara încercării lor de a revigora seria 3310, cea mai mare afacere pe care au făcut-o a fost achiziționarea Withings, care a intrat acum într-o nouă fază.

Compania finlandeză a anunțat în primăvara anului trecut că va cumpăra compania franceză Withings, fondată în 2008 și care de atunci a reușit să-și construiască o reputație destul de bună în propriul sector, pentru 170 de milioane de euro. Acest pas face este unul făcut de Nokia cu scopul de a intra pe piața Internet of Things, sau IoT, în acest caz, piața de monitorizare digitală a sănătății. Președintele și CEO Nokia, Rajeev Suri, dădea următoarea declarație la anunțarea tranzacției:

Am spus în repetate rânduri că monitorizarea digitală a sănătății este un domeniu de interes strategic pentru Nokia și acum facem un pas concret pentru a valorifica oportunitatea pe care o oferă această piață mare și importantă. Prin această achiziție, Nokia își consolidează poziția în domeniul Internet of Things într-un mod care valorifică puterea mărcii noastre, se potrivește cu scopul companiei noastre de a extinde posibilitățile umane în această societate interconectată și ne pune în centrul unei piețe mari, unde putem face diferența în viața oamenilor.

Această schimbare nu înseamnă numai că logo-ul, de pe produsele deja existente, va fi înlocuit de un nou logo, cunoscut în întreaga lume, dar vor exista și o grămadă de produse noi și semnificative, chiar și în categoriile de prețuri mai mici destinate unei audiențe mai mari! Produsele deja existente în gama actuală vor beneficia și de o actualizare a software-ului datorită noii aplicații Health Mate.

De ce este important acest lucru pentru noi? Ei bine, în primul rând pentru că, Apple și Nokia s-au aflat în termeni destul de neplăcuți deja pentru o perioadă destul de lungă perioadă de timp, dar acest lucru s-a terminat. Puteți găsi noile produse Nokia pe rafturile magazinelor noastre iSTYLE! Am testat deja multe dintre aceste produse, astfel încât puteți să vă  așteptați la niște opinii oneste despre modul în care funcționează în următoarele zile. Vom primi un nou cântar inteligent, mai ieftin decât înainte, un nou monitor de tensiune arterială și vom analiza, de asemenea, utilizabilitatea și fiabilitatea unui termometru cu adevărat cool și a unei camere de supraveghere.

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!